Aproximativ 100 de angajati timiseni ai societatii Jurgenhake Romania, care se ocupa de fabricarea cablurilor auto pentru faruri au fost disponibilizati, fara ca firma sa notifice in prealabil Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis si nici Inspectoratul Teritorial de Munca, transmite NewsIn.

„In cursul diminetii de luni (27 aprilie, n.r.) am fost chemati la o sedinta, la ora 11.30 si ni s-a spus sa ne adunam lucrurile si sa plecam acasa, pentru ca fabrica se inchide”, a declarat una din angajatele Jurgenhake Romania. O alta a declarat ca „ni s-a spus ca firma este in faliment, dar nu inteleg cum este posibil asa ceva, pentru ca noi lucram intre 12 si 16 ore. Falimentul trebuie anuntat la Judecatorie, care trebuie sa desemneze un lichidator. Acesta ne va trimite actele de somaj prin posta”. In situatia lor se afla si alti aproape o suta de persoane, care disperate de situatie, au cerut sprijinul autoritatilor.

Miercuri dimineata, prefectul Mircea Bacala, inspectorul-sef al ITM Timis, Daniela Iercu, liderul cartel Alfa, Stefan Gogosanu, si directorul AJOFM Tims, Stefan Erdely, au incercat sa vorbeasca cu sefii fabricii, dar usile au fost inchise.

„Veti fi reprezentanti juridic gratuit de catre juristii nostri. Nu vrem sa facem imagine negativa firmei, dar nu putem fi tratati ca niste sclavi pe plantatie”, le-a spus liderul de sindicat Stefan Gogosanu, angajatilor. Directorul AJOFM, Stefan Erdely, a declarat ca interesul imediat este ca oamenii sa isi ia toate retributiile salariale, inclusiv orele suplimentare, iar mai apoi sa se intocmeasca actele de somaj.

ITM Timis nu a putut sanctiona societatea pentru ca inspectorilor nu li s-a permis accesul in fabrica. „Firma trebuia sa faca o notificare la ITM ca face concediere colectiva. Vom verifica firma si se va stabili ce probleme sunt”, a declarat Daniela Iercu, inspector-sef ITM Timis.
Societatea Jurgenhake Romania se ocupa cu fabricarea cablurilor auto pentru faruri si avea comenzi de la Volkswagen, Renault, Volvo.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Retineri la AJOFM Gorj pentru intocmirea de dosare fictive de somaj