Carpatcement Holding, subsidiara locala a grupul german HeidelbergCement, va investi 55 de milioane de euro in acest an, echivalentul a 18,5% din cifra de afaceri pe 2008, respectiv 298 de milioane de euro.
“Pentru anul acesta avem in plan continuarea investitiilor realizate in 2008 pentru dublarea capacitatii de productie. Anul trecut, investitiile in acest tip de proiecte s-au ridicat la aproximativ 60 milioane de euro, iar in 2009 estimam ca se vor ridica la aproximativ 55 de milioane de euro. Ca urmare a acestui lucru, capacitatea de productie a celor trei fabrici de ciment va ajunge la 4,5 de milioane tone/an”, spune Mihai Rohan, presedintele si directorul general al Carpatcement Holding.

In prezent, compania are o capacitate de productie de 3,5 milioane de tone/an, cea mai mica dintre producatorii de ciment de pe piata locala.

Dupa finalizarea investitiilor in marirea capacitatilor de productie, de aproximativ 115 milioane de euro, Carpatcement Holding va ajunge la capacitati de productie de 4,5 milioane de tone/an, similare cu cele detine de un alt producator de ciment de pe piata locala, Holcim Romania. Comparativ, elvetienii de la Holcim, care au avut afaceri de 372 de milioane anul trecut pe piata locala, vor investi 33 de milioane de euro in acest an.

Anul trecut, Holcim Romania, subsidiara romaneasca a grupului Holcim, a investit 133 de milioane de euro, cu 7 milioane de euro mai mult decat in 2007.

Producatorul de ciment nu va mai investi anul acesta in majorarea capacitatilor de productie, chiar daca raportul financiar al grupului publicat la inceputul lunii martie prevedea o majorarea cu 600.000 de tone a capacitatii de productie, de la 4,7 la 5,3 tone. Pana in prezent, compania a investit circa 550 de milioane de euro pe piata locala, fara sa se ia in calcul achizitiile facute.

Grupul german HeidelbergCement, care si-a facut debutul pe piata locala in 1998, dispune de trei fabrici de ciment in Romania, localizate in Bicaz, Fieni si Deva, precum si peste 30 de statii de betoane, cariere si balastiere pentru productia de agregate. Carpatcement Holding are circa 1.100 de angajati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri