Compania elvetiana Elma Electronic AG a anuntat ca va transfera in Romania o serie de procese de productie de la fabrica sa din Elvetia, pentru a-si ajusta capacitatile la inrautatirea conditiilor de pe piata, potrivit editiei electronice a The Wall Street Journal.
Dupa discutii cu reprezentantii angajatilor, compania a decis sa transfere unele dintre procesele de productie din Elvetia in Romania, fapt ce va determina disponibilizarea a 16 angajati.

"Managementul companiei face eforturi ca sa compenseze consecintele scaderii productiei printr-un plan social, pentru a evita, pe cat posibil, greutatile", a mai anuntat compania.

In plus, Elma vrea sa extinda pana la mijlocul lui mai reducerea numarului de ore de lucru la nivelul tuturor diviziilor sale din Elvetia. Decizia este planificata pentru o perioada de trei luni.

Elma Electronic produce echipamente destinate industriei electronice si este prezenta in mai multe tari din Europa, Statele Unite si Asia, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a companiei.

Firma este prezenta in Romania din 2001, dupa ce a preluat firma germana Trenew Electronic GmbH, ce avea centrul de design in Romania. In prezent, Elma Electronic Romania SRL este principalul centru de design pentru Elma Group, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a grupului.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Setari Cookie-uri