Iproeb Bistrita a trimis 200 de angajati in somaj tehnic

Circa 200 de angajati ai companiei Iproeb Bistrita au fost trimisi in somaj tehnic, incepand de astazi, pentru toata durata lunii mai, intrucat compania nu are comenzi sa le poata da de lucru, transmite NewsIn.
Consiliul de Administratie al producatorului de cabluri a decis ca acasa sa stea, in luna mai, 193 de angajati (dintre cei 556 care lucreaza in firma, n.r) care vor primi 75% din salariu potrivit contractului colectiv de munca.

Iproeb a mai trimis la inceputul lunii aprilie in somaj tehnic 275 de angajati, 120 in februarie si 280 in ianuarie.

Criza economica a determinat compania sa ia si alte masuri care sa reduca cheltuielile. Una dintre ele este inghetarea salariilor angajatilor.
S-a mai hotarat si ca nu se vor mai da premii de ziua companiei, iar al 13-lea salariu in valoare fixa de 500 de lei va fi acordat doar daca firma va face profit.

Firma Electromontaj controleaza 30,79% din capitalul Iproeb, iar fondul de investitii RC 2 din Cipru detine 5,83% din actiuni. Restul titlurilor, respectiv 63,38%, sunt in posesia micilor investitori. Firma Iproeb, listata pe piata Rasdaq a BVB, are un capital de 14,2 milioane lei, divizat in 47,5 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,3 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri