McDonald's Romania a inaugurat cel de-al doilea restaurant din Sibiu, in urma unei investitii de circa 2,5 milioane de euro si va continua extinderea conform planului, deschizand la jumatatea lunii mai o noua unitate la Piatra Neamt, au declarat reprezentantii lantului de restaurante fast food.
"Restaurantul este realizat dupa acelasi concept precum cel din Floreasca, iar zona drive este prevazuta cu customer order display (COD), ca si cel deschis saptamana trecuta in Capitala, astfel incat clientii sa poata face comanda electronic, inainte de a ajunge la ghiseu. De asemenea, este prevazut cu un spatiu destinat evenimentelor pentru copii, care va fi finalizat in urmatoarele zile. Peste doua saptamani vom deschide si retaurantul de la Piatra Neamt", a declarat directorul de comunicare al McDonald's Romania, Cristian Savu, informeaza NewsIn.

Noul restaurant, inaugurat vineri, este amplasat in zona centrala a Sibiului, in apropierea parcului de retail Shopping City Sibiu, si este cel de-al 60-lea la nivel national. Potrivit reprezentantului McDonald's, locatia are in prezent 60 de angajati, numar care va fi suplimentat in functie de evolutia vanzarilor.

Lantul de restaurante a deschis recent o noua locatie in Bucuresti, in urma unei investitii de circa patru milioane de euro. Localizat in cartierul Drumul Taberei din Capitala, restaurantul este dispus pe doua etaje si are un numar 330 de locuri, dintre care 270 in zona lobby si aproximativ 60 pe terasa.

Reprezentantii McDonald's Romania declarau, la inceputul lui 2009, ca in cursul acestui an vor fi deschise sase restaurante, care vor asigura 600-700 locuri de munca. Pana acum, pentru cele doua restaurante deschise au fost angajate 140 de persoane, 80 de angajati pentru restaurantul din Bucuresti si 60 pentru cel din Sibiu.

McDonald's Romania face parte din compania internationala McDonald's Corporation si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa 400 milioane de euro, cu circa 30% mai mult fata de anul 2007. Potrivit raportului financiar al companiei, McDonald's a avut la nivel mondial, in primul trimestru al anului curent, vanzari cu 6,1% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Competitorii lantului McDonald's pe piata locala a restaurantelor de tip fast-food sunt KFC, care numara in prezent 33 de locatii la nivel national, si Burger King.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
McDonald's le da romanilor mai multa mancare "ca la mama acasa"
Setari Cookie-uri