Gi Group, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de resurse umane din Italia, a achizitionat la inceputul acestui an pachetul majoritar al companiei cu activitati de recrutare si consultanta Barnett McCall Recruitment (BMR).
“Am avut discutii cu mai multe firme din strainate, din care am ales oferta celor de la Gi Group. Grupul italian a cumparat pachetul majoritar, iar suma pe care am primit-o a fost calculata ca un multiplu de profit. Un multiplu foarte bun”, a declarat, pentru Wall-Street, Charlie Crocker, CEO BMR. Seful BMR nu a dorit sa precizeze care a fost valoarea tranzactiei si nici cat la suta din companie a ajuns in posesia italienilor.

BMR este un business de familie infiintat in 1999, detinut pana la inceputul acestui an de Charlie si Samantha Crocker. Pana in 2006, BMR a fost detinuta de mai multe persoane britanice, ulterior compania fiind preluata de catre sotii Crocker.

Sotii Crocker au dorit sa vanda BMR pentru ca aveau nevoie de un partener strategic care sa investeasca in dezvoltarea ulterioara a companiei. “Am decis sa vindem pachetul majoritar al companiei pentru ca aveam nevoie de finantarile necesare care sa ne ajute sa ne dezvoltam chiar si intr-o perioada de criza. Gi Group urmeaza sa investeasca semnificativ in dezvoltarea BMR la nivel national”, isi motiveaza Crocker decizia de vanzare a BMR. In prezent, BMR detine birouri in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Oradea.

BMR a realizat o cifra de afaceri de circa 2,5 milioane de euro in 2008, in crestere cu 25% comparative cu 2007, dar in scadere fata de asteptarile de 3 milioane de euro. “Nu am reusit sa atingem o cifra de afaceri de 3 milioane de euro in 2008, din cauza scaderii pe care a inregistrat-o piata de recrutare in ultimul trimestru al anului trecut. Nu aveam cum sa fim imuni la criza”, spune Crocker, fara a preciza insa ce profit a obtinut compania anul trecut.

Vanzarea BMR catre Gi Group este una dintre primele tranzactii de pe piata locala de recrutare din ultimii ani, precum si una dintre cele mai importante mutari din sectorul resurselor umane. Anul trecut, Adrian Stanciu, cofondatorul firmei de consultanta si training Ascendis, cu afaceri de 4,3 milioane de euro in 2008, si-a anuntat retragerea dintr-un business impartit cu Costea Dumitrescu, celalalt cofondator al Ascendis. Participatia lui Stanciu a fost preluata de Dumitrescu si de ceilalti parteneri din firma. La acea vreme s-a estimat ca Stanciu ar fi primit 2 – 2,5 milioane de euro pentru participatia cedata.

Gi Group a fost fondat in 2006, prin fuziunea mai multor companii specializate in servicii de training, consultata sau recrutare, care au fost achizitionate sau infiintate de la zero. In 2008, Gi Group a devenit cea mai important jucator activ pe piata solutiilor de munca temporara din Italiei. Pe teritoriul Italiei, Gi Group este prezent printr-o retea de 250 de birouri regionale. Tot in 2008, Gi Group s-a extins puternic la nivel international, atat prin achizitii cat si prin infiintarea de noi birouri, in tari ca Franta, China, Brazilia, Spania sau India.

Piata de M&A, in stare de inghet. Topul celor mai mari tranzactii din primul trimestru


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri