Petrom, cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Sud Est, a deschis un birou la Bruxelles. Rolul acestui birou este de a asigura o participare activa la procesul de elaborare a politicilor europene si un flux informativ cu privire la politicile UE, la activitatile institutiilor europene si la proiecte relevante pentru companie.

Biroul a fost deschis in luna mai si este situat pe Av. de Cortenbergh 52, in zona institutiilor europene, foarte aproape de cladirile Berlaymont (sediul central al Comisiei Europene) si Justus Lipsius (sediul Consiliului Uniunii Europene).

Pe langa institutiile europene la Bruxelles functioneaza un numar semnificativ de reprezentante ale celor mai importante companii, ale structurilor administrative, ale asociatilor patronale, toate acestea avand ca obiectiv participarea activa la procesul de elaborare a politicilor europene in domeniile lor de interese.

“Se impune sa fim prezenti si activi la Bruxelles avand in vedere ca o mare parte din legislatia care vizeaza activitatea noastra urmeaza sa fie dezbatuta si adoptata acolo. Petrom este prima companie romaneasca care deschide un birou la Bruxelles, insa cred ca vom fi urmati si de alti operatori din Romania, pentru ca vocea si interesele companiilor romanesti trebuie sa se faca auzite si cunoscute in mediul european. In plus, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ofera posibilitatea accesarii unor fonduri structurale si europene, iar un birou de reprezentare la Bruxelles poate fi foarte util in acest sens”, spune Mariana Gheorghe CEO Petrom.

Activitatile Petrom la Bruxelles vor fi gestionata de catre Directia de Comunicare si Afaceri Publice a companiei. Biroul Petrom se afla in aceeasi locatie cu cel al OMV.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si