Ministerul Economiei (ME) va concedia in acest an circa 2.000 de angajati din companiile energetice din subordine, intrucat autoritatile intampina greutati in obtinerea creditelor de la banci, pentru a face investitiile necesare, a declarat secretarul de stat din cadrul ME, Tudor Serban.
"Exista o retinere din partea bancilor in a sustine sectorul energetic, si nu numai. Va trebui sa luam urgent masuri de restructurare in companiile noastre si sa dimensionam personalul. Astfel, de la CNH Petrosani, vor fi eliberati din posturi circa 650 angajati. La fel de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO). Apoi, cate 50-100 persoane de la celelalte societati: Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Carbonifera Ploiesti, CET Deva, CET Paroseni, Isalnita (de la Complexul Craiova)", a spus Tudor Serban, in cadrul unei conferinte pe probleme de energie, citat de NewsIn.

De asemenea, acesta a mai spus ca termocentralele vor functiona cu un numar de grupuri mai mic, intrucat multe dintre acestea sunt foarte vechi si nu este rentabila modernizarea tuturor.

"Unele grupuri au peste 20-25 de ani. Ar fi prea scump sa le modernizam pe toate. Astfel, unde avem sase grupuri, vor ramane doua, iar din cinci, va ramane unul", a afirmat Serban.

Acesta a adaugat ca vrea sa convinga bancile, care sunt reticente cu acordarea de credite, sa acorde credite companiilor romanesti, pentru modernizarea si investitii de mediu, de exemplu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cate termocentrale pe carbune functioneaza ilegal in Romania
Setari Cookie-uri