Peste 220 de firme din judetul Gorj si-au suspendat activitatea in ultimele doua luni, de teama impozitului forfetar, transmite NewsIn.
Directorul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj, Gheorghe Paraschivu, a precizat ca numarul firmelor care au ales sa-si suspende activitatea a ajuns joi la 227, dupa ce in primele doua luni ale acestui an nicio firma din judet nu ceruse suspendarea activitatii.

"Primim informatiile pe flux si azi avem 227 de firme cu activitatea suspendata. Cert este ca in lunile ianuarie si februarie nicio firma nu isi suspendase activitatea. Imediat ce au inceput sa se auda doar simple zvonuri despre impozitul forfetar, au inceput suspendarile. In lunile martie, aprilie si chiar mai, avem aceste cateva sute de firme care si-au suspendat activitatea. Principala cauza a luarii acestei decizii este teama de impozitul forfetar“, a spus Gheorghe Paraschivu, directorul DGFP Gorj.

In judetul Gorj exista aproximativ 11.000 de societati, dintre care nu au activitate aproximativ 5.000. Circa 7.000 de societati sunt active, dar este posibil ca dintre acestea unele sa aleaga suspendarea activitatii in lunile urmatoare.

Potrivit Normelor Metodologice de aplicare a OUG nr. 34/2009 (adica HG nr. 488/2009), "nu sunt obligate la plata impozitului minim societatile aflate in inactivitate temporara, inscrise in Registrul Comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare“.

De la 1 mai 2009, firmele care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 0 si 52.000 lei (circa 12.000 euro) vor plati un impozit minim in acest an de 1.467 lei (341 euro), sau 183,3 lei lunar, urmand ca in 2010 impozitul minim datorat statului sa fie de 2.200 lei (putin peste 500 euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri