Consiliul Concurentei (CC) a autorizat preluarea de catre Unilever NV si Unilever South Central Europe (USCE) a activitatii de producere a inghetatei marca "Napoca", detinuta anterior de companiile Napolact si Friesland Romania.
Potrivit CC, aceasta operatiune nu are ca efect crearea sau consolidarea unei pozitii dominante pe pietele de profil.

Potrivit comunicatului, desi aceasta concentrare economica este sub incidenta Legii concurentei numarul 21/1996, care ca scop protectia, mentinerea si stimularea concurentei si a unui mediu concurential normal, in vederea promovarii intereselor consumatorilor, nu exista indoieli privind compatibilitatea operatiunii cu un mediu concurential normal. In consecinta, Consiliul Concurentei nu are nicio obiectie in acest sens.

Unilever cumpara Napoca si intra pe piata inghetatei din Romania

Unilever South Central Europe (USCE) are ca principal obiect de activitate comercializarea bunurilor de consum si a altor bunuri de uz godpodaresc. Pana acum, USCE si Unilever Romania SA nu produceau si nici nu comercializau produse de inghetata pe piata autohtona, desi la nivel european grupul are mai multe societati cu activitati in domeniu.

Unilever NV este, impreuna cu Unilever Plc, societatea mama a grupului Unilever. Grupul este unul dintre principalii producatori de bunuri de consum la nivel mondial, care detine aproximativ 400 de marci si comercializeaza peste 14 categorii de produse destinate alimentatiei, ingrijirii locuintei si ingrijirii personale.

In Romania, grupul Unilever este prezent prin societatile Unilever Romania SA si USCE.

Compania Unilever a anuntat in luna februarie achizitia marcii romanesti de inghetata "Napoca", oferita spre vanzare inca din 2008, ce ii va asigura intrarea pe piata inghetatei din Romania. Tranzactia de preluare a brandului de inghetata a fost supusa atunci aprobarii Consiliului Concurentei, iar finalizarea era programata sa dureze circa patru luni.

Producatorul de lactate FrieslandCampina Romania anunta recent ca va continua productia de inghetata pentru Unilever Romania in fabrica Napolact din Cluj-Napoca si dupa vanzarea diviziei de inghetata Napoca companiei Unilever.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri