Lantul de restaurante fast-food McDonalds Romania este cel mai bun angajator in randul companiilor mari, in functie de nivelul de implicare si multumire al angajatilor, in timp ce compania producatoare de software Adobe Romania si filiala locala a Syngenta, producator mondial de produse pentru plante, impart locul intai in topul celor mai buni angajatori mici si mijlocii.

Premiile au fost decernate in cadrul galei Best Employers, in urma unui studiu realizat in cadrul a 50 de companii locale si multinationale de catre firma de consultanta in resurse umane Hewitt si de Monday Insight, partenerul strategic al acesteia.

Pe locurile doi si trei din topul celor mai buni angajatori din randul companiilor mari se situeaza furnizorul de finantari de mica valoare Provident Financial si Henkel Romania. Locurile patru si cinci sunt ocupate de filiala locala a companiei producatoare de ciment, agregate si betoane Holcim, respectiv Macromex, unul dintre cei mai importanti distribuitori de produse congelate si refrigerate de pe piata locala.

In cazul topului companiilor mici si mijlocii, pe locurile trei, patru si cinci se afla firma de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii, Microsoft Romania si portalul Neogen.

Studiul a fost conceput si implementat in Romania si in alte 11 tari europene in perioada 15 septembrie 2008 – 15 martie 2009 pe un esantion reprezentativ de 50 de companii, peste 13.000 de angajati, dintre care 417 din top management. Conditiile de participare au vizat prezenta pentru cel putin doi ani a organizatiei pe piata locala, minim 50 de angajati full time si completarea a trei chestionare – unul destinat leadershipului, unul angajatilor si altul pentru HR audit.

Departajarea competitorilior s-a facut pe baza rezultatelor privind implicarea angajatilor in companie si a alinierii perceptiilor subalternilor cu cele ale top managementului. “Am implementat conceptul de implicare inca din 1995. Acesta se explica printr-un sentiment de apartenenta intelectuala si emotionala a angajatului fata de compania sa”, a spus Monica Carligea, Project Manager Best Employers Romania.

Astfel, numai 10 companii au reusit sa se numere printre cei mai buni angajatori din Romania. Ceea ce diferentiaza castigatorii de restul companiilor sunt scorurile obtinute in cazul parametrilor ce reflecta relatia top-manageri – angajati, pachetul de compensatii si beneficii si comunicarea acestuia, brandul de angajator si comunicarea interna.

65% dintre organizatiile castigatoare declara ca isi trateaza angajatii ca pe cel mai de pret bun al companiei, fata de numai 38% din restul companiilor care aproba acest fapt. Managementul deschis, care echilibreaza interesele angajatilor cu cele ale companiei, se regaseste in proportie de 63% pentru companiile din top, cu 27% mai mult decat la restul respondentilor.

Remuneratia este un element-cheie in motivarea angajatilor, iar 57% din angajatii castigatorilor cred ca salariul este direct proportional cu nivelul contributiei in organizatie. Mai mult, 63% dintre “Best Employers”(Cei mai buni angajatori) inteleg modul in care sunt calculate valoarea si extrabeneficiile salariale si afirma ca sunt corect evaluati de catre superiori.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri