Posta Romana, in colaborare cu firma Valutrans s.p.a., specializata in transferuri financiare, a lansat pentru romanii din Italia serviciul de transfer de bani Valutaris, prin intermediul caruia se pot trimite bani in tara, a comunicat operatorul postal.
Destinatarul poate ridica sumele trimise din Italia, dupa 20 minute din momentul in care a fost efectuata tranzactia, pe baza actului de identitate. Pentru aceasta, trebuie sa se prezinte la unul dintre cele 569 de oficii informatizate ale Postei Romane incluse in reteaua VPN, indiferent de localitatea unde isi are domiciliul.

Incasarea banilor presupune o intelegere prealabila intre expeditor si destinatar, astfel incat destinatarul sa poata comunica salariatului postal numarul de identificare al transferului, numele si prenumele expeditorului, cat si suma aproximativa trimisa, anunta NewsIn.

Prin acest serviciu pot fi achitate in numerar, la ghiseele Postei Romane, sume de bani in moneda euro, care trebuie sa fie divizibile cu cinci, suma maxima de transfer fiind echivalentul in euro a 5.000 de USD.

In Italia, aceste operatiuni sunt disponibile clientilor printr-o retea de 100 de puncte de lucru, urmand ca in viitor serviciul sa fie disponibil in peste 1.200 de agentii.

Comisioanele pentru transferurile de bani Valutrans se percep expeditorilor si variaza intre 3,5 si 20 euro, pentru sume de pana la 1.000 euro. Pentru transferurile de peste 1.000 euro se percepe un comison procentual de doi la suta (2%) din suma expediata.

"Pentru expedierea banilor, conform legislatiei italiene, clientii pot trimite in Romania, intr-un interval de sapte zile, maximum 5.000 euro. Pentru transferurile de peste 1999 euro, agentii Valutrans vor arhiva datele de identificare ale expeditorului, precum si dovada veniturilor", se arata in comunicatul CN Posta Romana.

Posta Romana este operatorul national din domeniul serviciilor postale cu capital majoritar de stat, actiunile fiind impartite intre statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (75%) si Fondul Proprietatea (25%). Compania detine o retea de peste 7.100 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri. 569 oficii postale din totalul de 1.200 subunitati postale informatizate sunt incluse intr-o retea privata de comunicatii, care asigura efectuarea de tranzactii rapide si securizate.

Valutrans s.p.a. este o societate autorizata de transfer de bani, cu sediul central in orasul Milano (Italia). Compania are filiale in Italia, Marea Britanie si Portugalia, prin intermediul carora ofera servicii de transfer de bani in 76 de tari. La finalul anului trecut, Valutrans se afla in top 4 al celor mai importante companii de transfer de bani care activau in Italia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri