Centrul Medical Unirea si Hygeia Group au inaugurat prima banca de celule stem cu depozitare din Romania, Stem-Health Unirea,in urma unei investitii de circa 2 milioane euro.
Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 1,5 milioane euro, urmand ca 2010 sa aduca o dublare a veniturilor companiei.

Stem-Health Unirea este singura banca de celule stem cu depozitare exclusiva in Romania, la Bucuresti, avand in acest moment o capacitate de stocare atingand 6.000 de unitati de sange din cordonul ombilical, capacitate care urmeaza a fi extinsa la 10.000 de unitati pana la sfarsitul anului.

Banca Stem-Health Unirea intra astfel pe o piata estimata la 3.000 de unitati in 2007, 4.000-4.500 in 2008, cu procente spectaculoase de crestere estimate pentru 2009, pana la 7.000-12.000 unitati.

Compania isi propune castigarea unui procent de 21% din aceasta piata inca din primul an de functionare, urmand ca aceasta sa atinga gradual o cota de 40% pana in 2012.

Tehnologia, protocoalele de lucru precum si toate procedurile de procesare si depozitare urmate de Stem-Health Unirea sunt preluate de la New England Cord Blood Bank din Boston, prin intermediul Stem-Health Grecia. Astfel, investitia necesara pentru trainingul personalului, laboratorul de procesare si stocarea pentru o perioada de 20 de ani a celulelor stem se ridica la aproximativ 1 milion de euro, in timp ce transferul de tehnologie, la 750.000 euro. Alte cateva sute de mii de euro vor fi investite in aparatura in urmatorii ani.

Banca Stem-Health Unirea este complet functionala de la inceputul lunii mai, avand deja 100 de pre-contracte pentru prelevarea celulelor stem si cateva zeci de unitati stocate in acest moment. Pana la sfarsitul lui 2009, reprezentan?ii companiei estimeaza ca vor stoca aproximativ 1.500 de unitati.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie.

CMU isi desfasoara activitatea in 10 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, in decembrie 2008 a deschis primul spital privat de obstetrica-ginecologie, Spitalul Regina Maria si colaboreaza cu peste 110 de clinici partenere in tara.

Specializata pe furnizarea de servicii medicale integrate in sistem de arondare companii, CMU a depasit cifra de 72.000 arondati si este in continua extindere.

Hygeia Group este o companie cu sediul central in Atena, Grecia si detine spitale si maternitati in 4 tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Progrese remarcabile pentru un copil roman tratat cu celule stem