Grupul german PCC SE, actionar minoritar al Oltchim Ramnicu Valcea, a declarat ca datoriile Oltchim catre Arpechim se ridica la 35 milioane euro, si nu la 150 milioane euro, suma vehiculata recent de reprezentantii Ministerului Economiei.
In total, Oltchim a acumulat datorii de peste 400 milioane euro, potrivit directorului de dezvoltare afaceri al PCC SE, Wojciech Zaremba. Acesta a adaugat ca PCC SE este inca interesat de cumpararea combinatului chimic Oltchim, dar nu mai interesat de divizia de petrochimie a Arpechim, Petrochemicals Arges.

"Suntem inca interesati de Oltchim, dar nu si de Petrochemicals Arges. Nu putem pierde timp. Si apoi, ar fi o afacere foarte proasta, pentru ca nu este rentabila. Are instalatii vechi, ce necesita investitii masive, iar capacitatea de productie ar fi prea mica fata de cererea de pe piata. In doi ani de la achizitie, Petrochemicals Arges ar produce 300.000 tone etilena/an, fata de 185.000 tone/an, in prezent", a afirmat Wojciech Zaremba, citat de NewsIn.

Petrom a confirmat vinerea trecuta negocierile cu Ministerul Economiei (ME) pentru transferul Petrochemicals Arges la stat, dar nu confirma si suma anuntata joi de reprezentantii ME, de 150 milioane euro. "Continuam negocierile cu Ministerul Economiei, pentru transferul activitatii de petrochimie. Dar nu stim de unde a aparut aceasta cifra", a declarat vineri directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, in cadrul unei conferinte de presa.

Ministerul Economiei a inceput recent negocieri cu Petrom pentru cumpararea petrochimiei de la Arpechim, pentru Oltchim.
La mijlocul lunii iunie 2007, Petrom anunta ca a infiintat compania Petrochemicals Arges, care preia activitatile petrochimice ale rafinariei Arpechim si care urma sa functioneze independent incepand cu trimestrul al patrulea al anului 2007. De Petrochemicals Arges s-a aratat interesat si Grupul german PCC (Petro Carbo Chem), actionar minoritar al Oltchim Ramnicu Valcea.

Actionarul majoritar al Oltchim este Ministerul Economiei, cu 54,7905% din actiuni, in timp ce PCC SE detine 12,1581% din actiunile companiei. Restul actiunilor apartin persoanelor fizice (17,2295%) si persoanelor juridice (15,8108%).

PCC este un grup de companii internationale constituit in jurul PCC SE si avand sediul la Duisburg (Germania). PCC are in jur de 8.200 angajati si activeaza in 18 tari, printre care SUA, China, Letonia, Finlanda, Polonia, Republica Ceha, Croatia, Slovacia, Slovenia, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina si Romania. Activitatea Grupului PCC este structurata in trei mari divizii: Industrie chimica, Energie si Logistica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri