Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a obtinut, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, anularea ordinului Consiliului Concurentei cu privire la deschiderea unei noi investigatii privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Colgate-Palmolive Romania pe piata produselor de ingrijire orala si personala.
In data de 12 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul formulat de Colgate-Palmolive Romania, prin avocatii Tuca Zbarcea & Asociatii si a anulat Ordinul emis in luna februarie 2007 de Consiliul Concurentei cu privire la deschiderea unei noi investigatii privind un posibil abuz de pozitie dominanta, precedenta fiind instrumentata si finalizata favorabil societatii in perioada 2004-2005. Este pentru prima data cand o instanta de judecata anuleaza un ordin al autoritatii de concurenta din Romania cu privire la deschiderea unei investigatii.

„Succesul echipei noastre in acest dosar, a carui judecata a durat doi ani de zile, instituie un precedent extrem de important care, speram noi, va inlesni munca altor avocati ce vor avea de pledat o cauza similara. Anularea unui Ordin de (re)deschidere a unei investigatii emis de autoritatea de concurenta lanseaza un capitol nou in practica legata de activitatea Consiliului Concurentei si reprezinta totodata o decizie curajoasa a instantei supreme”, a declarat Ioana Hrisafi-Josan (foto), avocat asociat la Tuca Zbarcea & Asociatii.

Dupa ce in anul 2005 a concluzionat, in cadrul unei proceduri de investigatie similare, ca societatea Colgate-Palmolive Romania nu se face vinovata de abuz de pozitie dominanta pe piata produselor de ingrijire orala si personala, in anul 2007, Consiliul Concurentei, sustinand ca detine noi informatii relevante, a decis deschiderea unei noi investigatii. Instanta suprema a constatat ca aceste informatii nu indeplinesc conditiile legale pentru a determina declansarea unei noi proceduri de investigatie.

De redactarea si sustinerea contestatiei in instanta, inclusiv in recurs, s-a ocupat o echipa mixta de avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii specializati in litigii si dreptul concurentei. Echipa a fost coordonata de avocatii asociati Cornel Popa, Ioana Hrisafi-Josan si Raluca Vasilache.
In prezent, Tuca Zbarcea & Asociatii are o echipa formata din 80 de avocati, dintre care 16 sunt parteneri. In 2007, firma s-a extins regional, deschizand un birou secundar la Cluj-Napoca, in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii.

Tuca Zbarcea & Asociatii a raportat rezultate financiare record, depasind bariera de 20 de milioane de euro in ceea ce priveste valoarea onorariilor facturate si veniturile realizate in 2008. Astfel, onorariile facturate de Tuca Zbarcea & Asociatii s-au ridicat la 23,5 mil. euro (cu TVA inclus), iar incasarile la 21,4 mil. euro (cu TVA inclus).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri