In cadrul unui seminar avand ca tema ofertele de finantare pentru anul 2005, organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a fost prezentat un program prin care firmele din industria mobilei ar putea atrage fonduri de pana la 90.000 euro pentru fiecare proiect

S-a accentuat, in cadrul simpozionului, necesitatea ca producatorii romani de mobila sa se incadreze in cerintele legislative si in normele din Uniunea Europeana. In acest scop, Ministerul Economiei si Comertului deruleaza un amplu program de sprijinire a competitivitatii produselor industriale. Sumele care pot fi accesate se cifreaza la 90.000 de euro pentru fiecare proiect, conditia esentiala fiind aceea ca agentul economic respectiv sa aiba profit din activitatea desfasurata. Pentru acest an, se prefigureaza o mare cerere pe aceasta directie, cele mai multe proiecte vizand implementarea sistemului de calitate si a managementului de mediu.

Dupa cum a precizat directorul general adjunct al Centrului Roman pentru Promovarea Comertului, dl Dumitru Badica, principalele instrumente prin care statul sprijina exporturile sunt, pentru anul 2005: participarea la targuri si expozitii internationale organizarea de misiuni economice in strainatate organizarea reprezentantelor comerciale in strainatate, in parteneriat public-privat editarea si distribuirea in strainatate a ofertei de export actiuni de publicitate si reclama generala.

Vorbitorul a aratat ca, in anul 2004, valoarea mobilei exportate de Romania a depasit un miliard de dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu 20 de procente fata de anul 2003.

Analizele prezentate prefigureaza o dezvoltare extraordinara a productiei de mobila in urmatorii 50 de ani. Cel mai mare consum de mobila pe locuitor este de 250 euro/an/locuitor in tarile Uniunii Europene, in timp ce in zona Europei de Est, acesta este de doar 36 euro/an/locuitor, in Asia, de 13 euro, iar in Africa si in tarile Americii Latine, de doar doi euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri