Lafarge Agregate Betoane a investit 1,6 mil.euro intr-un depozit de agregate

Divizia locala de agregate si betoane a grupului francez Lafarge a investit 1,6 milioane de euro intr-un depozit de agregate din localitatea Oltenita, Calarasi.
Depozitul se desfasoara pe o suprafata de 20.000 de metri patrati si are o capacitate de stocare de 25.000 de tone de agregate.

“Noul depozit, a carui activitate a fost conceputa special pentru a acoperi nevoile pietei din Capitala si din jurul acesteia, ne permite sa evitam transportul auto al produselor pe distante foarte lungi, oferind astfel avantaje economice si reprezentand un exemplu de preocupare continua a companiei pentru o dezvoltare durabila”, spune Bruno Roux, directorul Lafarge Agregate pe Romania, Polonia si Ucraina.

Lafarge Agregate si Betoane este una dintre cele trei divizii importante ale grupului francez in Romania, alaturi de Lafarge Ciment si Gips-Carton, avand peste 500 de angajati.

In primul trimestru, veniturile diviziei au scazut cu 36% in lei, la 20,2 milioane de lei (4,8 mil. euro), comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, pierderile diviziei s-au ridicat la circa 1,2 milioane de euro, de 3,5 mai mari decat in T1 2008.

Lafarge Agregate si Betoane a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 300 de milioane de lei (81,5 milioane de euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri