Veniturile producatorului de medicamente Antibiotice Iasi (ATB) au sporit cu 10% in primul trimestru al acestui an, la 63,92 milioane lei, comparativ cu incasarile din perioada similara din 2008, in timp ce afacerile au avansat cu 19%.
In primele trei luni din 2008, compania a atras venituri totale de 57,92 milioane lei.

Totodata, cheltuielile Antibiotice s-au majorat usor in trimestrul I - cu 3% - pana la 51,04 milioane lei (11,96 milioane euro), dupa ce in perioada similara din 2008 costurile s-au ridicat la 49,54 milioane lei.

In privinta profitului si cifrei de afaceri, Antibiotice a reconfirmat rezultatele anuntate la inceputul lunii aprilie. Astfel, profitul net a crescut cu 50% in primele trei luni, la 10,56 milioane lei (2,47 milioane euro), iar afacerile companiei au avansat cu 19%, pana la 57,65 milioane lei (13,51 milioane euro).

Dinamica pozitiva a profitului a fost rezultatul unui plan de reducere a costurilor, dar si ajustarii pe plus a preturilor la unele medicamente din perspectiva cursului de schimb, incepand cu luna februarie.

Antibiotice Iasi are un capital social de 45,49 milioane lei, divizat in 454,9 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu o detinere de 53,02%. SIF Oltenia (SIF5) detine 10,10%.

Actiunile Antibiotice au incheiat sedinta de joi a Bursei la pretul de 0,4640 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea companiei este 211,07 milioane lei (50,37 milioane euro). Titlurile Antibiotice Iasi se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul ATB.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri