Electroputere, Tractorul si Rulmentul - privatizate sau lichidate pana la sfarsitul anului

Ultimele trei mari companii ramase in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), respectiv Electroputere Craiova, Tractorul si Rulmentul Brasov trebuie privatizate sau lichidate pana la sfarsitul anului, conform negocierilor guvernului cu FMI.

Pe langa aceste societati ar putea intra in proces de privatizare si Tractorul Brasov, care reprezinta interes pentru cinci companii.

Electroputere Craiova ar putea fi privatizata in luna aprilie conform declaratiei lui Adriean Videanu, ministru de stat.

Celelalte conditii asumate de executiv cu FMI se refera la finalizarea in acest an a privatizarii CEC si BCR si a companiilor de distributie a energiei electrcie Electrica Banat si Dobrogea pana la 12 aprilie.

S-a mai convenit cu FMI vanzarea trimestriala a 20 de companii mici din portofoliul AVAS si concesionarea a 3.000 kilometri de cale ferata.

Salariul mediu pe economie este si el vizat de negocierile cu FMI, acesta ar urma sa creasca in 2005 la aproximativ 250 de euro, fata de 198 de euro in 2004.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri