Zona comerciala a proiectului Baneasa a demarat in forta. Mobexpert, Carrefour si Bricostore au inceput deja lucrarile de constructie, iar grupul suedez Ikea se gandeste sa deschida primul magazin in Romania.

Grupul Ikea, unul dintre principalii producatori si retaileri de mobila din lume, este interesat sa deschida primul magazin pe piata romaneasca in cadrul proiectului imobiliar Baneasa. "Am avut discutii cu Ikea, dar nu este semnat inca un contract. (...) Cu siguranta Ikea este interesat de piata romaneasca", a declarat Michael Lloyd, reprezentantul dezvoltatorilor proiectului Baneasa. In zona comerciala mai sunt prezente companiile Mobexpert, Carrefour si Bricostore, precum si un show-room auto. "Avem discutii cu Tiriac Auto, Dacia Renault si CitroIn", a mai spus Lloyd.

Proiectul Baneasa, cea mai mare dezvoltare imobiliara din Romania, se intinde pe 224 hectare, delimitat de DN 1 si aeroporturile Baneasa si Otopeni. Acesta va fi realizat etapizat pana in 2015. Pana la finele anului viitor, vor fi gata alaturi de zona comerciala si apartamentele din vile si vor incepe lucrarile la parcul de birouri de clasa A si A+.

FINANTARE.

Proiectul este estimat la 1,2 miliarde de euro, din care 70-80% din fonduri vor proveni din credite bancare.

Mihail Mateescu, directorul general al Baneasa Investments, dezvoltatorul proiectului, a declarat ca societatea negociaza cu mai multe banci acordarea de credite, o prima transa urmand sa atinga valoarea de 15 milioane de euro pentru finantarea lucrarilor. Aceleasi banci ar urma sa acorde cumparatorilor de locuinte credite ipotecare specifice proiectului, in conditii avantajoase beneficiarilor, a spus Mateescu.

Potrivit dezvoltatorilor, zona comerciala va necesita fonduri de aproximativ 150 milioane de euro, birourile vor costa intre 200 si 300 milioane de euro, in timp ce pentru piata centrala a orasului vor fi alocate sume de 15 milioane de euro, diferenta pana la 1,2 miliarde de euro fiind reprezentata de constructia de case si realizarea infrastructurii.


LOCUINTE

Primele lucrari in zona rezidentiala vizeaza constructia apartamentelor in vile. Acum, acestea se afla in stadiul de constructie a fundatiilor si data pentru finalizare este sfarsitul anului 2006. Si constructia de case insiruite va incepe in acest an. Pretul mediu al unitatilor locative va fi de aproximativ 1.400-1.500 de euro pe metru patrat. In total, zona rezidentiala va totaliza 1.300.000 mp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri