"Ultimul restaurant inagurat a fost cel din Piatra Neamt, cel de-al treilea in acest an, in urma unei investitii de circa 2,5 milioane de euro. Acestea au fost cele trei investitii majore ale companiei, deoarece acest tip de restaurant localizat stradal necesita o investitie consistenta", a spus Savu, potrivit NewsIn.

Reprezentantul lantului de restaurante fast-food declara la inceputul anului ca reteaua se va extinde in acest an cu sase noi unitati, care vor creea aproximativ 600-700 noi locuri de munca.

Pana in prezent au fost deschise jumatate din cele planificate, unul in zona Drumul Taberei din Capitala, in urma unei investitii de circa patru milioane de euro, si inca doua la Sibiu si Piatra Neamt, fiecare necesitand o investitie de 2,5 milioane de euro. Pentru restaurantele deschise au fost create aproximativ 200 de locuri de munca, 80 pentru unitatea din Capitala, si cate 60 pentru celelalte doua inagurate.

Potrivit reprezentantului McDonald's Romania, pentru inaugurarea altor restaurante proiectele se afla inca in faza de negociere, insa compania deruleaza in prezent cateva proiecte de modernizare a restaurantelor deja existente.

McDonald's Romania face parte din compania internationala McDonald's Corporation si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de circa 400 milioane de euro, cu circa 30% mai mult fata de anul 2007.

Potrivit raportului financiar al companiei, McDonald's a avut la nivel mondial, in primul trimestru al anului curent, vanzari cu 6,1% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Competitorii lantului McDonald's pe piata locala a restaurantelor de tip fast-food sunt KFC, care numara in prezent 33 de locatii la nivel national, si Burger King, prin cele 7 locatii de pe teritoriul Romaniei.