Conducerea combinatului de otel Mechel Targoviste (COS) a decis, in conditiile crizei internationale, sa trimita in somaj tehnic personalul, prin rotatie si pentru intervale limitate de timp, pana la finalul lunii mai, a anuntat societatea.

La finalul lunii martie, Mechel avea 3.128 de angajati.

Combinatul a inregistrat pierderi de 31,06 milioane lei (7,28 milioane euro) in primele trei luni ale acestui an, fata de profitul obtinut in perioada similara a anului trecut, pe fondul injumatatirii cifrei de afaceri.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli, Mechel estimeaza pentru acest an un profit brut de numai 18,59 milioane lei, in scadere de sase ori fata de 2008, in contextul in care veniturile s-au putea diminua drastic.

Capitalul social al companiei este de 172,13 milioane lei, divizat in 68,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

Principalii actionari sunt compania Mechel International Holdings AG, care controleaza 86,60% din capitalul social, si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care detine 4,05%.

Valoarea de piata a companiei este de 106,03 milioane lei (25,3 milioane euro) conform ultimei cotatii de 1,54 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si