Peste 2.400 de firme din vestul tarii au depus cereri de suspendare a activitatii, iar aproximativ 1.300 de firme au fost dizolvate, in primele patru luni ale anului, conform datelor prezentate de Federatia Regionala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (FRIMM) Vest.
Cele mai multe firme radiate sau dizolvate voluntar sunt in judetele Timis si Hundoara.

"Federatia Regionala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii Regiunea Vest si aliantele patronale isi continua demersurile de a sprijinii sectorul IMM si centralizeaza in continuare situatiile dificile de care se loveste acest sector in Regiunea de Vest a Romaniei. In acest sens au fost centralizate datele statistice solicitate ORCT Arad, Timis, Caras-Severin si Hunedoara, privind firmele radiate, dizolvate voluntar si care au depus cereri de suspendare de activitate in perioada ianuarie - aprilie 2009“, se arata intr-un comunicat de presa al FRIMM Vest, citat de NewsIn.

In urma centralizarii, a reiesit ca 1.065 firme au fost radiate, 2.410 firme au depus cereri de suspendare a activitatii si 1.361 de firme care au fost dizolvate, cifrele referindu-se la un total din intreaga Regiune Vest.

Conform datelor prezentate de FRIMM Vest, in judetul Arad au fost radiate 175 de firme, 24 au fost dizolvate voluntar, 895 au depus cereri de suspendare a activitatii.

In judetul Timis, au fost radiate 495 de firme, 18 radiate, iar 1.125 au cereri de suspendare a activitatii.

In judetul Caras-Severin, au fost radiate 41 de firme, 18 au fost dizolvate voluntar, iar 68 depus cereri de suspendare. In Hunedoara, au fost 354 de firme radiate, 894 au fost dizolvate voluntar, 894 au fost dizolvate voluntar, iar 322 au cereri de suspendare.

"Dupa principala activitate declarata, cele mai afectate firme sunt in domeniul comertului cu amanuntul, constructii si servicii. Situatia IMM-urilor este foarte sumbra, in contextul efectelor negative ale crizei financiare mondiale, care continua sa puna lacatul pe afacerile din Romania. Ramane o intrebare: sunt acestea efectele mult dezbatutei crize sau isi pune amprenta instituirea impozitului forfetar in Romania?“, se mai arata in comunicatul remis de Federatia Regionala a Intreprinderilor Mici si Mijlocii Regiunea Vest.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri