Volumul pietei de componente auto aftermarket din Romania a fost anul trecut de 650-700 milioane euro, in crestere cu 7,8% fata de 2007, potrivit directorului regional al diviziei echipamente si piese auto Bosch, Mihai Boldijar.
La nivel mondial, piata de componente auto aftermarket a ajuns la 167 de miliarde euro.

Vanzarile de piese si componente auto Bosch au avansat anul trecut cu 21%. Aparatura de service Bosch a inregistrat in 2008 o cota de piata de 30%.

Bosch, unul din cei mai importanti producatori in industria tehnicii pentru autovehicule, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de 159 milioane euro, nivel similar cu cel din 2008, datorita livrarilor catre Dacia care vor creste cu 50% anul acesta fata de anul trecut.

Potrivit oficialilor Bosch, compania va livra piese si catre Ford atunci cand va incepe productia in Romania, intrucat Ford este partener cu Bosch in Europa.

Grupul Bosch activeaza in Romania din anul 1994 si detine cinci companii in trei locatii, Robert Bosch, BSH Electrocasnice, Bosch Rexroth, Buderus, Business Relations.

Compania germana a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 45,1 miliarde euro, cu 2,6% mai mica decat cea obtinuta in 2007. Profitul brut a atins 940 milioane de euro, in comparatie cu circa 3,8 miliarde euro in 2007. La sfarsitul anului 2008, Grupul Bosch avea la nivel global 282.000 de angajati.

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producǎtor in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru clǎdiri. Firma investeste anual peste trei miliarde de euro pentru cercetare si dezvoltare, inregistrand peste 3.000 de patente la nivel mondial.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri