Producatorul de ingrasaminte Azomures (AZO) va mentine in somaj tehnic 430 de salariati din totalul de 2.610, pana la sfarsitul lunii iulie, deoarece cererea redusa de ingrasaminte a impus prelungirea perioadei de restrangere a activitatii de productie, a anuntat compania.
Azomures si-a restrans activitatea la jumatate de la inceputul lunii aprilie, prin inchiderea Instalatiei Amoniac IV si a sectiei de ingasaminte complexe NPK, ca urmare a crizei financiare, care a determinat scaderea drastica a cererii si a pretului ingrasamintelor pe pietele externe si pe pe cea interna, informeaza NewsIn.

Compania precizeaza ca situatia in piata nu s-a schimbat favorabil si "nu exista premise certe ca activitatea de productie sa fie reluata la capacitate in conditii de eficienta", motiv pentru care restrangerea activitatii de productie la circa 50% se prelungeste pana in 31 iulie, cu posibilitatea unei eventuale prelungiri in functie de conditiile economice.

Producatorul de ingrasaminte a obtinut un profit net de 2 milioane lei in primele trei luni ale acestui an, de 27 de ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerii afacerilor cu 36%, potrivit rezultatelor trimestriale publicate vineri.

Azomures, cel mai mare producator de ingrasaminte din tara, are un capital social de 52,6 milioane lei, divizat 526 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este Transworld Fertilizers Holding Luxemburg, care detine impreuna cu Azomures Holdings LLC 75% din capital.

Ultima cotatie a titlurilor AZO a fost de 0,2230 lei, in sedinta de miercuri a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizari de 117,31 milioane lei (28,2 milioane euro). Titlurile companiei se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul AZO.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
MetaMinds donează 200.000 de lei pentru Spitalul Municipal Rădăuți
Setari Cookie-uri