Compania Bere Azuga (BEGY) a incheiat un contract de imprumut in valoare de 10 milioane de euro cu Ursus Breweries pentru acoperirea creditelor scadente de investitii si pentru cerinte de capital de lucru, potrivit unui comunicat transmis recent pietei Rasdaq.
Ursus Breweries a devenit actionarul majoritar al Bere Azuga in urma unei tranzactii in valoare de 7,15 milioane euro la finalul lunii ianuarie.

Luna aceasta productia in fabrica de la Azuga a fost oprita, o discutie finala cu privire la viitorul fabricii si posibilitatea inchiderii definitive urmand sa aiba loc in cadrul Adunarii Generale convocata la mijlocul lunii iunie.

Fabrica de la Azuga avea aproximativ 170-180 de angajati si o capacitate de productie de 200.000 de hectolitri. Angajatii au intrat in somaj tehnic, fiind demarate discutiile cu sindicatele.

Potrivit presedintelui Ursus Breweries, angajatii vor primi finantare pentru servicii de recalificare si pachete compensatorii, constand in 10-20 de salarii, oferite in functie de vechime.

Compania Bere Azuga a avut, la finele anului 2008, pierderi in valoare de circa 9,6 milioane de lei si o cifra de afaceri de 28,5 milioane lei, in crestere cu 4% fata de anul anterior, dar cu 53% mai mica fata de cea prognozata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
(P) Hale metalice sau hale industriale GEMINA, din beton?
Setari Cookie-uri