Lucrarile la pasajul Baneasa sunt sistate doar pe portiunea unde a avut loc mutarea de utilitati, pentru ca reprezentantii comisiei de ancheta sa poata lua probe, pentru a se intocmi procesul-verbal de constatare a cauzelor producerii accidentului de munca, au declarat surse din MTI.
"Daca se gasesc deficiente grave, cei de la Protectia Muncii pot opri lucrarile pentru un anumit timp. Insa, constructorul trebuie sa indeplineasca conditiile cerute de lege, pentru ca lucrarile sa fie reluate de urgenta", au declarat, pentru NewsIn, aceleasi surse din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

Firma subcontractoare, Marcostruct SRL, angajata de constructorul portughez Lena, ar putea fi principalul vinovat de producerea accidentului grav de la pasajul Baneasa, mai spun sursele.

Procurorii verifica imprejurarile in care a avut loc accidentul de munca de la pasajul Baneasa, dosarul fiind in faza actelor premergatoare, au declarat oficiali ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Potrivit surselor, procurorii fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de articolul 178 din Codul Penal, adica ucidere din culpa, precum si sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de articolele 37 si 38 din Legea 319/2006 a securitatii si sigurantei in munca.

Concret, anchetatorii verifica daca persoanele care aveau obligatia au luat toate masurile legale pentru siguranta in munca, precum si daca au fost respectate de catre persoanele implicate obligatiile si masurile stabilite cu privire la securitatea si sanatatea in munca.

Trei muncitori au murit dupa ce un mal de pamant de la pasajul Baneasa, unde lucrau, a cazut peste ei. Un al patrulea a reusit sa scape cu viata.

Barbatul fusese dus, vineri seara, la Spitalul Elias din Bucuresti, in stare de soc, au declarat medicii de la Camera de Garda. Acesta se afla in afara oricarui pericol, nefiind descoperite leziuni in urma investigatiilor medicale efectuate, a precizat purtatorul de cuvant al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu. Muncitorul salvat este fratele unuia dintre cei trei barbati ramasi sub malul surpat, conform reprezentantilor ISU. Muncitorul a fost externat, astazi, din spital.

Al doilea muncitor a fost descoperit in jurul orei 24.00, fara viata, insa, dupa ce a murit, ieri, in jurul orei 21.00.

Al treilea, gasit tot mort, a fost scos de sub mal, sambata, in jurul orei 03.00.

Ultimul cadavru a fost scos din pamant tot sambata, in jurul orei 07.00.

Dupa ce primul cadavru a fost scos, un utilaj industrial al societatii Apa Nova a inceput sa aspire pamantul din locul unde au fost prinsi cei trei muncitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri