Fostul presedinte al Consiliului de Administratie al FC Arges, Gheorghita Pieca, a fost arestat vineri noaptea, dupa ce Tribunalul Arges a emis pe numele sau un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, scrie 9am.ro

Gheorghita Pieca, in prezent administrator al firmei PIC, detinuta de fratii Penescu, a fost retinut, vineri, de procurorii DNA, dupa o audiere care a durat aproximativ trei ore, pentru implicare in scandalul de coruptie din arbitraj declansat in urma cu o luna la Pitesti.

Mandatul de arestare intra in vigoare pe 23 mai si este valabil pana pe 20 iunie, inclusiv. Decizia Tribunalului Arges poate fi atacata cu recurs in termen de 24 de ore de la pronuntare. Avocatul lui Pieca, Laurentiu Constantin, a declarat, vineri, ca acesta este acuzat de complicitate la dare de mita in forma continuata. Pieca a fost luat si dus in arestul IPJ Arges.

Finantatorul echipei FC Arges, Cornel Penescu, presedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, directorul hipermarketului PIC din Pitesti, Liviu Facaleata si fostul director al OPC Arges Cristian Libertatu, au fost arestati preventiv, la mijlocul lunii aprilie, pentru 29 de zile.

Cele patru persoane sunt acuzate de dare de mita sau de luare de mita.

Penescu este acuzat de procurorii DNA ca le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu si Tiberiu Lajos 54.000 de euro si 290.000 de lei, potrivit avocatului sau, Radu Nistor. Meciurile vizate de procurori ar fi Gloria Bistrita-FC Arges (31 octombrie 2008, scor 2-0), FC Brasov-FC Arges (15 martie 2009, scor 1-0) si FC Arges-Universitatea Craiova (3 octombrie 2008, scor 1-1).


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Calin Nistor a fost delegat procuror sef la DNA