Acesta a explicat ca Danone va ietfini toata gama de produse in luna iulie a anului curent cu circa 8%. Astfel, reprezentantii companiei estimeaza ca vanzarile vor creste, iar cifra de afaceri a producatorului Danone se va majora cu 5-10 procente fata de anul 2008.

De asemenea, directorul general al Danone Romania a adaugat ca aceasta ieftinire va fi a doua din acest an, dupa ce in luna aprilie, compania a ieftinit un sortiment de iaurt cu circa 20%.

"In iulie vor scadea preturile cu 8%, deoarece situatia economica din piata este dificila si vrem sa ne asiguram ca vanzarile vor creste in acest an. De asemenea, vrem sa acordam astfel un sprijin mai mare fermierilor romani pentru ca marirea vanzarilor va mari cantitatea de lapte cumparata de la acestia", a mai adaugat reprezentantul Danone, citat de NewsIn.

El a mai spus ca Danone Romania nu va reduce in acest an numarul de angajati, desi face eforturi mari pentru a mentine numarul acestora constant si nu va diminua nici orele de training ale personalului."Romania trece printr-un moment dificil, insa noi nu vom concedia pe nimeni, chiar daca depunem eforturi majore pentru a sustine toti angajatii", a mentionat Batoux.

In prezent, Danone Romania are aproximativ 720 de angajati.

Producatorul de lactate Danone Romania are o capacitate de productie de 70.000 de tone pe an si a obtinut in anul 2008 afaceri de circa 125 milioane de euro.

Danone Romania face parte din Grupul Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand primul loc in lume in domeniul produselor lactate proaspete si locul doi in domeniul apelor minerale imbuteliate, a alimentatiei pentru copii si a nutritiei clinice.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, a declarat recent ca vanzarile de lapte de piata romaneasca au scazut cu 30% in primele trei luni din 2009, trend manifestat la nivelul majoritatii tarilor din Uniunea Europeana.