Producatorul de PVC Teraplast Bistrita (TRP) a finalizat constructia si utilarea tehnologica a fabricii de poliolefine din Parcul Industrial de la Saratel, investitia totala cifrandu-se la circa 6 milioane euro, conform unui comunicat al societatii.
Noua fabrica are 3.500 mp, un depozit deschis cu o suprafata de un hectar si include sectiile de productie a tevilor corugate din polipropilena (PP) si a caminelor de vizitare din polietilena (PE).

“In acest moment suntem singurul producator de tevi corugate din polipropilena de pe piata romaneasca. Am demarat productia tevilor corugate din polipropilena cu pereti dubli, dupa o atenta analiza a directiilor de dezvoltare globale si a necesitatilor de completare a sistemului de canalizari exterioare”, a declarat Marius Albescu, director executiv de vanzari in cadrul Teraplast.

Teraplast a demarat, de asemenea, productia de camine de vizitare din polietilena, capacitatea de fabricatie fiind intre 1 tona si 2,5 tone pe zi, in functie de caracteristicile si dimensiunile caminului.

Noile repere vor completa de asemenea sistemul de canalizari exterioare (Drain System), asigurand toate solicitarile impuse pentru managementul apelor uzate, menajere, pluviale si industriale.

Pentru 2009, compania Teraplast si-a bugetat investitii noi de aproximativ 15,75 milioane lei, cifra la care se adauga investitiile demarate in 2008 si care se vor finaliza in decursul anului 2009, in valoare de 15 milioane lei.
Astfel ca anul acesta Teraplast are in desfasurare investitii totale de 30,79 milioane lei. Compania deruleaza inca de anul trecut un amplu program de investitii ce presupune relocarea majoritatii capacitatilor de productie din Bistrita, la Saratel, unde compania dezvolta un parc industrial pe o suprafata de 22 hectare.

Teraplast Bistrita se asteapta sa inregistreze un profit net de 16,23 milioane lei (3,82 milioane euro) in acest an, in scadere cu 16% fata de cel din 2008 si prevede venituri totale de 218,2 milioane lei, usor mai ridicate.

Compania Teraplast face parte din grupul cu acelasi nume, care mai include subsidiarele Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Teraplast are un capital social de 29,78 milioane de lei impartit in 297,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Principalii actionarii sunt Dorel Goia, cu o detinere de 33,15%, Emanoil Viciu cu 20,5% si SIF Banat-Crisana (SIF1) cu o participatie de 11,38%.

Valoare de piata a societatii este de 107,2 milioane lei (25,7 milioane euro) conform cotatiei de 0,35 lei/actiune stabilita in ultima sedinta de tranzactionare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri