Omul de afaceri Ion Tiriac a renuntat la gestionarea fondului cinegetic de la Balc, dar nu si la complexul unde organizeaza anual celebrele partide de vanatoare, decizia fiind luata dupa ce taxa de concesiune a domeniului a crescut semificativ, de la 89.000 de lei, la 309.000 de euro/an.
Complexul de vanatoare pe care omul de afaceri Ion Tiriac il pastreaza are o suprafata de 1.157 de hectare si este in gestionarea Asociatiei de Vanatoare Wild Boar inca din 2002, informeaza 9AM.ro.

In data de 13 martie, Asociatia de Vanatoare Wild Boar a notificat Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Bihor ca doreste sa renunte la contractul de gestionare a fondului cinegetic de la Balc, care are o suprafata de 11.580 de hectare. Fondul cinegetic de la Balc a fost gestionat de Wild Club Boar printr-un contract incheiat in 7 noiembrie 2005, pe o perioada de zece ani.

"Pana acum, tariful pentru gestionarea fondului cinegetic se calcula raportat la suprafata si era cel inscris in contract, adica 89.000 RON anual", a declarat Calin Iuha, consilier superior ITRSV Bihor. Acesta a mai precizat ca, odata cu modificarile aduse Legii 407/2006, a vanatorii si a protectiei fondului cinegetic, s-a modificat modul de calcul pentru tariful de gestionare a fondului cinegetic, rezultand o suma de aproximativ 309.000 euro pe luna pentru fondul gestionat de AV Wild Boar.

Dupa ce Asociatia de Vanatoare Wild Boar a notificat ITRSV Bihor de renuntarea la contractul de gestionare, s-a dat un anunt de atribuire intr-un cotidian local, in data de 21 mai. In termen de doua saptamani de la aparitia anuntului, se poate depune documentatia de atribuire directa la Ministerul Agriculturii.

"Poate fi atribuit direct gestionarilor legal infiintati sau licentiati, propusi sau desemnati de o asociatie de proprietari de terenuri din zona fondului cinegetic, cu conditia ca acestia sa detina minimum 50% din suprafata fondului. In cazul in care nimeni nu se prezinta pentru incredintarea directa, se va organiza o licitatie publica", a mai declarat Iuha.

In ultimii ani, omul de afaceri Ion Tiriac a organizat pe domeniul de la Balc partide de vanatoare la care au fost invitati importanti oameni de afaceri europeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri