Gheorghe Racaru, fostul director general al operatorului low cost Blue Air, este noul director al departamentului de strategii si dezvoltare al grupului de firme detinut de omul de afaceri Nelu Iordache din care face parte si Blue Air.

"Nu se termina in niciun caz colaborarea mea cu Nelu Iordace, ci trece la nivelul urmator. Suntem intr-un proces de reorganizare a celor 7 firme din grupul detinut de acesta, iar pana in toamna vom avea o strategie de business pentru noul holding", a declarat cel care a devenit astfel al doilea om in cadrul grupului de firme, dupa Nelu Iordache.

Fostul sef al Blue Air a mai declarat ca acest proiect a fost gandit de Iordache in urma cu un an de zile. "Nu este o decizie luata in graba, m-am gandit mult inainte sa renunt la conducerea Blue Air si sa incep alt proiect", mai spune Gheorghe Racaru (foto), care detine 10% din actiunile operatorului low cost local.

Din grupul de firme detinut de Nelu Iordache fac parte, pe langa Blue Air, firma de constructii Romstrade, cu afaceri de 230 de milioane de euro in 2008, cu 20% mai mari fata de 2007, un business in domeniul energiei eoliene, dar si o ferma de pomi fructiferi, la Adunatii Copaceni.

Dintre acestea, doar operatorul aerian si firma de constructii aduc venituri anuale de aproape 400 de milioane de euro, potrivit ultimelor date disponibile.

Romstrade a castigat in ultimii doi ani mai multe contracte de reabilitare de drumuri nationale si de constructie a unor variante ocolitoare, cu o valoare totala de peste 650 mil. euro.

Un alt proiect al lui Racaru este achizitionarea unui hotel care urmeaza sa fie folosit doar pentru uz propriu de angajati din cadrul grupului. "O sa profitam de scaderea preturilor si vom achizitiona un hotel intr-unul din orasele unde avem proiecte in derulare", spune Racaru.

In ceea ce priveste obiectivele pentru Blue Air in acest an, compania low cost este foarte optimista. "Daca la inceputul anului estimam ca vom transporta 1,5 milioane pasageri, dupa aprilie, care a fost o luna foarte buna, cu peste 90.000 pasageri transportati, preconizam transportarea a circa 1,7 milioane de pasageri anul acesta", spune Racaru, care adauga ca actualul context economic a afectat doar segmentul de curse charter ale Blue Air care reprezinta 7-12% din cifra de afaceri a companiei.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Directorul Blue Air isi vrea patronul in insolventa