Astfel, 34,7% dintre participantii la sondaj spuna ca si-au gasit un job in timpul facultatii pentru a obtine experienta, iar 17,6% considera angajarea pe timpul studiilor ca fiind singura solutie pentru a avea un loc de munca atunci cand termina facultatea. Aproape 30% dintre studentii romani isi iau un job pentru ca programul de la facultate le permite si doar putin peste 15% declara ca nu se angajeaza in timpul facultatii pentru ca au un orar prea incarcat sau pentru ca se concentreaza asupra studiului, informeaza NewsIn.

Potrivit statisticilor Myjob, chiar daca aleg sa lucreze din timpul facultatii, doar 16,5% dintre absolventii de studii superioare din Romania gasesc un job in specialitatea terminata, in timp ce mai mult de jumatate fie s-au reorientat profesional, fie activeaza in domeniul in care aveau experienta inca din facultate.

Sondajul a fost efectuat pe site-ul de recrutare myjob.ro, in perioada 18-26 mai, pe un esantion de 3.240 de respondenti, la nivel national. Dintre respondenti, 30% sunt absolventi de facultate, 29% sunt studenti, iar 13% au facut un master.