Grupul austriac Strabag, aflat in fruntea consortiului care a pierdut licitatia pentru construirea tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov, a inregistrat o crestere valorica de 10,3% in ceea ce priveste lucrarile executate pe piata locala in primul trimestru, pana la 32,4 milioane de euro.

Comparativ, in perioada similara a anului trecut, Strabag realiza lucrari de 29,4 milioane de euro, potrivit raportului financiar al grupului publicat vineri. De asemenea, contractele semnate de austrieci pe piata romaneasca au totalizat aproape 240 de milioane de euro, in scadere cu circa 40 de milioane de euro fata de primele luni ale anului trecut.

Strabag avea peste 1.720 de angajati in Romania la sfarsitul primului trimestru, cu circa 100 de salariati mai putin decat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2008.

Grupul suedez a incasat anul trecut 273 de milioane de euro din lucrarile efectuate anul trecut pe piata romaneasca, cu 43% mai mult decat in 2007. Totodata, Strabag a semnat contracte in valoarea de 264 de milioane de euro anul trecut, fata de 250 de milioane de euro in 2007.

La nivel global, constructorul a anuntat pierderi nete de 129,3 milioane de euro in T1, in crestere cu 59% fata de perioada similara a anului trecut. Situatia financiara a companiei a avut de suferit de pe urma scaderii activitatii pe piata interna si din Cehia. Totusi, productia a crescut cu o rata anuala de 14%, datorita achizitiilor de anul trecut.

Primele trimestre ale constructorilor sunt adesea slabe din cauza ca in timpul sezonului rece activitatea din sector este intrerupta.

"Nu avem acelasi optimism ca restul pietei, mai degraba credem ca factorii externi vor continua sa evolueze negativ", a declarat directorul executiv al companiei, Hans Peter Haselsteiner.

Strabag este unul dintre cei mai importanti constructori din lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Monumentul incompetentei, Comarnic-Brasov: A sasea oara e cu noroc?