Distrigaz Sud, unul dintre furnizorii de gaze naturale din Romania, isi schimba numele si devine GDF SUEZ Energy Romania, potrivit unui comunicatului companiei.

"Noul nume reprezinta o veritabila oportunitate si sprijina evolutia noastra. GDF SUEZ Energy Romania nu mai este doar un furnizor de gaze naturale, ci devine o companie energetica. Vom continua sa dezvoltam activitatile comerciale, lansand produse din ce in ce mai adaptate nevoilor clientilor nostri", a declarat Yvonnick David, directorul general al GDF SUEZ Energy Romania, potrivit NewsIn.

Grupul GDF SUEZ este prezent in domeniul energiei prin intermediul filialelor GDF SUEZ Energy Romania, furnizor de gaze naturale si de servicii, Distrigaz Sud Retele, primul distribuitor de gaze naturale din Romania si a doi operatori ai pietei de inmagazinare, Amgaz si
Depomures. GDF SUEZ activeaza, de asemenea, in sectorul serviciilor energetice, prin Trapec si Axima si in cel al activitǎtilor de mediu.

Totodata GDF SUEZ participa in proiectul Cernavoda si al centralei termice de la Borzesti.

Distrigaz Sud Retele, societate infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de distributie de cea de comercializare, isi va pastra in continuare denumirea actuala si va ramane o filiala a GDF SUEZ Energy Romania.

In ceea ce priveste strategia companiei pentru acest an, Yvonnick David a declarat, intr-un interviu acordat Agentiei NewsIn la inceputul lunii mai, ca sunt luate in calcul posibile actiuni pentru a face economii, anuntand ca negociaza cu sindicatele in privinta numarului angajatilor. De asemenea, potrivit directorului general al companiei, GDF SUEZ Energy Romania isi va reduce in 2009 investitiile cu 25%, de la 304 milioane lei anul trecut, la 228 milioane lei, cat sunt alocati pentru investitii in 2009.

GDF SUEZ Energy Romania are in prezent 6.100 angajati.

Distrigaz Sud a fost achizitionata la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GdF). Compania GDF SUEZ Energy Romania se afla in prezent in portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, dupa fuziunea din iulie 2008 a celor doua grupuri. GDF Suez detine 51% din GDF SUEZ Energy Romania.

GDF SUEZ Energy Romania detine participatii in cadrul urmatoarelor societati: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz, S.C. Distrigaz Sud Retele SRL.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
GDF Suez: O piata angro de gaze trebuie sa fie o prioritate in Romania