Distrigaz Sud, unul dintre furnizorii de gaze naturale din Romania, isi schimba numele si devine GDF SUEZ Energy Romania, potrivit unui comunicatului companiei.
"Noul nume reprezinta o veritabila oportunitate si sprijina evolutia noastra. GDF SUEZ Energy Romania nu mai este doar un furnizor de gaze naturale, ci devine o companie energetica. Vom continua sa dezvoltam activitatile comerciale, lansand produse din ce in ce mai adaptate nevoilor clientilor nostri", a declarat Yvonnick David, directorul general al GDF SUEZ Energy Romania, potrivit NewsIn.

Grupul GDF SUEZ este prezent in domeniul energiei prin intermediul filialelor GDF SUEZ Energy Romania, furnizor de gaze naturale si de servicii, Distrigaz Sud Retele, primul distribuitor de gaze naturale din Romania si a doi operatori ai pietei de inmagazinare, Amgaz si
Depomures. GDF SUEZ activeaza, de asemenea, in sectorul serviciilor energetice, prin Trapec si Axima si in cel al activitǎtilor de mediu.

Totodata GDF SUEZ participa in proiectul Cernavoda si al centralei termice de la Borzesti.

Distrigaz Sud Retele, societate infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de distributie de cea de comercializare, isi va pastra in continuare denumirea actuala si va ramane o filiala a GDF SUEZ Energy Romania.

In ceea ce priveste strategia companiei pentru acest an, Yvonnick David a declarat, intr-un interviu acordat Agentiei NewsIn la inceputul lunii mai, ca sunt luate in calcul posibile actiuni pentru a face economii, anuntand ca negociaza cu sindicatele in privinta numarului angajatilor. De asemenea, potrivit directorului general al companiei, GDF SUEZ Energy Romania isi va reduce in 2009 investitiile cu 25%, de la 304 milioane lei anul trecut, la 228 milioane lei, cat sunt alocati pentru investitii in 2009.

GDF SUEZ Energy Romania are in prezent 6.100 angajati.

Distrigaz Sud a fost achizitionata la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GdF). Compania GDF SUEZ Energy Romania se afla in prezent in portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, dupa fuziunea din iulie 2008 a celor doua grupuri. GDF Suez detine 51% din GDF SUEZ Energy Romania.

GDF SUEZ Energy Romania detine participatii in cadrul urmatoarelor societati: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz, S.C. Distrigaz Sud Retele SRL.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri