Ministerele Finantelor si Economiei trebuie sa gaseasca solutii pentru aprobarea, de catre Comisia Europeana, a garantiilor de stat pentru combinatul chimic Oltchim, a anuntat vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, la finalul sedintei de luni a coalitiei.

"Prim-ministrul a cerut gasirea unor solutii privind garantiile de stat si procedurile de aprobare a garantiilor de stat de catre CE, pentru ca aceasta unitate sa poata functiona in perioada care urmeaza", a declarat Flutur la finalul sedintei coalitiei, potrivit NewsIn.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a inregistrat pierderi de 28,1 milioane de lei in primele trei luni ale acestui an, de aproape opt ori mai mari decat cele din intervalul similar al anului trecut, dupa ce afacerile sale s-au comprimat cu 39%, a anuntat societatea la sfarsitul lunii aprilie.

La inceputul saptamanii trecute, aproximativ 2.000 de salariati ai combinatului au protestat reclamand neacordarea garantiilor de stat promise.

“Presedintele Traian Basescu, ministrul de Finante si (cel n.r.) al Economiei au promis, pe rand, ca nu ne vom pierde locurile de munca si vom obtine, cu acordul UE, un credit garantat de stat de 100 de milioane de euro. Prin aceste actiuni de protest ii atentionam ca a venit vremea sa se tina de cuvant”, declara Mihai Diculoiu, liderul sindicalistilor de la Oltchim.

Valoare totala a garantiilor de stat ce vor fi acordate in 2009 este de 6 miliarde de lei, potrivit Ordonantei de Urgenta privind rectificarea bugetara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Oltchim se retrage de pe Bursa dupa intrarea in faliment