Furtuna a impiedicat aterizarea a doua aeronave pe Aeroportul Otopeni

Doua aeronave care ar fi trebuit sa aterizeze pe Aeroportul Otopeni au fost redirectionate spre Aeroportul Mihai Kogalniceanu din Constanta, din cauza furtunii care a afectat Capitala, a declarat purtatorul de cuvant al Aeroportului, Valentin Iordache.
Potrivit reprezentantilor aeroportului, cele doua curse redirectionate spre Constanta, care ar fi trebuit sa aterizeze pe Otopeni in jurul orei 20.00, sunt operate de Tarom si Austrian Airlines. Cele doua aeronave au aterizat, in cele din urma, pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, la orele 21.33, respectiv 21.41.

"Din trei aeronave care asteptau sa aterizeze pe Otopeni, ieri seara, doua curse au fost redirectionate spre Constanta, din cauza furtunii care a afectat Capitala, iar cea de-a treia a asteptat in aer imbunatatirea conditiilor meteo pentru a ateriza, reusind in cele din urma sa ajunga la sol", a spus Iordache, citat de NewsIn.

Reprezentantii aeroportului Otopeni sustin ca, in prezent, traficul aerian a revenit la normal, insa cursele vor avea intarzieri cuprinse intre 30 de minute si doua ore.

O furtuna foarte puternica produsa in Capitala, a smuls din radacini mai multi copaci care au afectat traficul, cabluri de infrastructura si autoturisme, iar o femeie aflata intr-o masina a fost ranita.

Furtuna, care a inceput in jurul orei 20.30 si a durat aproximativ 15 minute, a culcat la pamant copacii si a doborat panouri publicitare. Crengile au cazut peste cablurile de inalta tensiune, afectand circulatia vehiculelor RATB pe liniile 32, 41, 61, 62, 86, 97, 65, 70, 79 si 92.

Echipajele ISU, impreuna cu cele de Administratia Domeniului Public, sunt pe teren, la randul lor, in zonele afectate de caderea copacilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri