MYO a facut contestatie Mahindra trebuie sa faca investitii de 180 milioane de dolari * Tractorul mai are resurse doar pana in octombrie
Privatizarea Tractorul bate pasul pe loc. Firma romaneasca MYO a fost eliminata si a facut contestatie. Iar Mahindra, India, va trebui sa investeasca 170-180 milioane de dolari daca vrea ca datoria de 600 miliarde lei de la Tractorul sa fie anulata. In context, privatizarea uzinei brasovene s-ar putea bloca timp de sase luni.

Romanii nu accepta excluderea

Conform unor surse oficiale din AVAS, MYO a depus contestatie in cursul zilei de ieri. "Aceasta ar inseamna nu numai incetinirea, ci chiar si blocarea privatizarii uzinei Tractorul timp de sase luni, daca MYO se adreseaza instantei", ne-au declarat aceleasi surse. Pentru a nu se ajunge la acest impas, oficialii AVAS intentioneaza sa poarte discutii amiabile cu MYO, sperand sa-i convinga sa-si retraga contestatia. "Daca MYO va bloca privatizarea, Tractorul va fi tras pe linie moarta incepand cu 1 octombrie, cand se vor termina acele subventii de 100 miliarde de lei", ne-au declarat oficiali.

Conditii dure pentru Mahindra

Nici cu Mahindra situatia nu este foarte clara. Compania indiana intentioneaza sa cumpere Tractorul doar daca statul roman ii va sterge acestuia datoria de 6.000 miliarde de lei. Dar pentru ca aceste datorii sa fie sterse, Mahindra trebuie sa prezinte un plan de restructurare si viabilizare a societatii extrem de convingator. Este vorba de angajamentul de a investi 170-180 milioane de dolari in urmatorii ani. "Fara aceste angajamente ale Mahindra, AVAS nu poate notifica Consiliul Concurentei, care sa-si dea avizul pentru anularea datoriilor", mai declara oficiali ai AVAS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri