"Noi am negociat si pana acum cu Petrom, in nume propriu. Dupa estimarile mele, intr-o luna, vom finaliza aceste negocieri", a precizat Roibu, citat de NewsIn.

Partile implicate au demarat recent discutii pentru preluarea Petrochemicals Arges de la Petrom, in folosul Oltchim, pentru care combinatul chimic ar trebui sa-si plateasca datoriile catre Arpechim, care se ridica la 35 milioane euro.

La mijlocul lunii iunie 2007, Petrom anunta ca a infiintat compania Petrochemicals Arges, care preia activitatile petrochimice ale rafinariei Arpechim si care urma sa functioneze independent incepand cu trimestrul al patrulea al anului 2007. De Petrochemicals Arges s-a aratat interesat si Grupul german PCC (Petro Carbo Chem), actionar minoritar al Oltchim Ramnicu Valcea.

Actionarul majoritar al Oltchim este Ministerul Economiei, cu 54,7905% din actiuni, in timp ce PCC SE detine 12,1581% din actiunile companiei. Restul actiunilor apartin persoanelor fizice (17,2295%) si persoanelor juridice (15,8108%).