Producatorul de ferestre Amvic a inregistrat in primul trimestru al anului 2009 o cifra de afaceri de 550.000 euro, in scadere cu 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care piata de profil a scazut in primele 5 luni cu circa 20-40%, a declarat Marin Crutescu.
Producatorul de ferestre a obtinut in anul 2008 o cifra de afaceri de cinci milioane de euro, cu 22% mai putin fata de anul precedent, cand raporta afaceri de 6,1 milioane de euro.

"Probabil ca din a doua parte a anului 2009 productia de tamplarie din PVC va inregistra o usoara crestere, urmand ca din toamna sa inceapa a se revigora, aceasta fiind o prognoza optimista", a declarat directorul general al companiei Amvic, Marin Crutescu, citat de NewsIn.

Potrivit reprezentantului Amvic Ferestre, compania are o singura unitate de productie in Bragadiru-Ilfov, cu o capacitate de productie de 48.000 unitati pe an, extinderea pe piata locala de profil fiind amanata momentan datorita contextului economic actual.

In ceeea ce priveste cota detinuta de Amvic Ferestre pe piata romaneasca de tamplarie termoizolanta, Marin Crutescu apreciaza ca aceasta este de 0,7% din cota nationala si 6,1% din totalul tamplariei din zona Bucuresti-Ilfov. Compania are in prezent 90 de angajati si nu are in plan reducerea numarului acestora.

Presedintele Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), Valentin Petrescu, declara recent pentru NewsIn ca piata romaneasca de tamplarie termoizolanta a inregistrat, in primele cinci luni ale anului 2009, o scadere de circa 20-40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. La nivelul anului 2008, piata de tamplarie a avut o valoare totala de 850 milioane euro.

Activitatea Amvic Ferestre a inceput in 1994, sub denumirea de Corina Prod Service SRL, avand ca obiect principal de activitate executia si montajul tamplariei PVC si aluminiu. In perioada 2000-2005, firma a purtat denumirea de Corina Gealan SRL, devenind ulterior Amvic Ferestre SRL.

Din grupul Amvic fac parte noua firme cu activitati de sine statatoare: Amvic Proiect, cu activitate de proiectare in constructii, Amvic Ferestre, producator de ferestre, Amvic Invelitori, vanzare si montaj invelitori, Amvic Constructii pentru lucrari de executie, Amvic Case, ce vizeaza proiecte imobiliare, Amvic Termosistem, pentru furnizarea termosistemelor in constructii, Amvic Instalatii Termice, montaj instalatii de incalzire, Amvic Usi Garaj, furnizare usi de garaj, si Amvic SRL, producator de polistiren si sisteme termoizolante din polistiren.

Printre principalele companii care activeaza in Romania pe acest segment al constructiilor se numara Gealan, Lipoplast, Rehau Polymer, Veka, Teraplast Bistrita, Suki, Profine, Far Est, Amvic Ferestre, Schonline.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri