Furnizorul si distribuitorul de energie electrica de stat, Electrica SA, a avut in 2008 un profit brut de 1,5 miliarde lei, de peste sapte ori mai mare fata de cel realizat in 2007, si o cifra de afaceri de 5,9 miliarde lei, in scadere cu 6,4%, scrie NewsIn.

"Profitul brut inregistrat de grupul Electrica in 2007 a fost de 0,2 miliarde lei. Diferenta dintre acesta si profitul brut realizat anul trecut este data de fondurile incasate din privatizarea Filialei de Distributie si Furnizare Electrica Muntenia Sud", potrivit datelor companiei.

Compania estimase initial un profit brut pentru 2008 de 1,8 miliarde lei, potrivit datelor transmise de Electrica, in aprilie. De asemenea, cifra de afaceri realizata in 2007 de Electrica fusese de 6,3 miliarde lei. In prezent, compania are 15.400 angajati.

Electrica este societate cu capital integral de stat, aflata in subordinea Ministerului Economiei.

Prin filialele de distributie si cele de furnizare si servicii din Transilvania si Muntenia (Electrica Transilvania Nord, Electrica Transilvania Sud, Electrica Muntenia Nord), precum si prin filiala Electrica Serv, Electrica deserveste aproximativ 5 milioane clienti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Electrica SA vrea sa-si aprobe beneficii financiare ENORME