Schimbarea legislatiei in domeniul energiei regenerabile ar "pune pe fuga" investitorii straini, intrucat varianta actuala este destul de accesibila, a declarat Rod Christie, directorul regional al GE Energy pentru Europa Centrala si de Est, Rusia si CSI.

"In prezent, legislatia in privinta energiilor regenerabile incurajeaza investitorii sa vina sa faca proiecte in Romania. Daca legislatia este stabila, oamenii investesc. Daca legislatia se schimba, acestia fug. Sper ca legislatia sa nu fie schimbata de Guvernul urmator", a spus Rod Christie, directorul regional al GE Energy pentru Europa Centrala si de Est, Rusia si CSI, citat de NewsIn.

Totodata, acesta a mai spus ca o instabilitate a legislatiei ar crea neincredere investitorilor.

In opinia acestuia, o problema cu care se confrunta investitorii este devalorizarea monedei nationale, acesta fiind unul dintre motivele din cauza caruia acestia ezita sa dezvolte proiecte.

"Exista riscul de devalorizare la schimbul valutar. De asemenea, tehnologia devine mai scumpa, pentru companiile romanesti", a afirmat Rod Christie.

Compania GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de tehnologii de producere a energiei electrice si distribuire a energiei, fiind parte a General Electric. Avand sediul central in Atlanta, Georgia (SUA), GE Energy activeaza in toate sectoarele industriei energetice, inclusiv in sectorul carbunelui, al petrolului, al gazelor naturale si al energiei nucleare; in domeniul resurselor regenerabile (apa, energia eoliana, energia solara si biogazul), precum si al altor combustibili alternativi.

Principalele proiecte ale GE Energy in Romania sunt: construirea unei centrale electrice de 860MW, la Brazi, pentru Petrom, livrarea a 139 turbine eoliene pentru proiectul fermei Grupului CEZ, de la Fantanele, livrarea a 4 dintre cele mai puternice motoare Jenbacher (tip 6) catre producatorul de energie Vest Energo, precum si a doua turbogeneratoare GE cu o putere de 706 MW pentru Centrala Nucleara Cernavoda. De asemenea, compania participa la mai multe centrale electrice industriale ce functioneaza pe baza de co-generare, cu turbine pe gaz GE Jenbacher, in cadrul unor companii precum Carolli, Ursus, Rafinaria Petrobrazi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
[FOTO] In vizita la cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa