Administratorul judiciar al Plafar, Assistance Insolv SPRL, va solicita prelungirea perioadei de insolventa in care se afla in prezent Plafar, pentru a intocmi un plan de reorganizare care sa redreseze societatea.

"Pe 15 iunie avem primul termen de judecata, unde vom cere judecatorului sindic (n.r. cel care judeca dosarele firmelor aflate in insolventa) acordarea unui nou termen de judecata, in vederea prelungirii perioadei de insolventa. Suntem in perioada de administrare si vom depune toate eforturile in vederea intocmirii unui plan de reorganizare, pentru a salva Plafar", a declarat Nicoleta Munteanu, practicianul coordonator al Assistance Insolv SPRL, citat de NewsIn.

Potrivit acesteia, perioada de observatie poate dura atata timp cat administratorul judiciar are nevoie pentru a intocmi raportul privind cauzele si imprejurarile insolventei, precum si persoanele vinovate pentru faptul ca societatea a intrat in insolventa.

"Insolventa nu inseamna faliment. Vom lupta pentru ca Plafar sa nu intre in faliment. Perioada de insolventa iti da posibilitatea de a salva o companie printr-un plan de reorganizare, pe cand falimentul permite valorificarea activelor companiei, in vederea acoperirii tuturor datoriilor societatii si radierea acesteia.

Decizia de declansare a procedurii insolventei a fost luata de catre Consiliul de Administratie al societatii in data de 29 ianuarie 2009. Tribunalul Bucuresti a admis deschiderea procedurii de insolventa in data de 16 martie 2009 si a desemnat ca administrator judiciar Assistance Insolv SPRL.

Conform datelor comunicate de societate, cifra de afaceri a Plafar a fost in anul 2008 de circa 4,7 mil. lei, iar pierderea operationala la nivelul societatii de circa 7,3 mil. lei.

De asemenea, Plafar inregistra la data de 31 decembrie 2008 datorii de aproape 4,5 mil. lei. Aceste datorii sunt, mai ales, catre bugetul asigurarilor sociale, impozite si taxe datorate catre bugetele de stat si locale, diversi creditori si furnizori restanti.

Plafar se afla sub autoritatea Ministerului Economiei si are circa 150 angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si