Casa de avocatura Bostina si Asociatii intra pe piata de insolventa si infiinteaza “Bostina si Asociatii Insolvency SPRL, companie ce va oferi solutii juridice, financiare si fiscale integrate.
“Nu ne-am grabit sa intram pe piata insolventei deoarece am vrut sa analizam mai bine actuala criza economica si sa vedem care sunt serviciile pe care trebuie sa punem accentul. Semnele de redresare ecomomica ne fac sa credem ca noua companie ar trebui sa puna accentul in primul rand pe chestiuni de profilaxie a insolventei si de tratare a situatiilor de criza si in al doilea rand pe chestiunile strict tehnice legate de practica insolventei si a lichidarilor”, spune Doru Catalin Bostina, coordonatorul grupului de consultanta.

El spune ca a pornit si de la experienta acumulata intr-o serie intreaga de procese de insolventa in care am fost implicati in calitate de avocati – de la oprirea procedurilor de insolventa in cazul Metro si Timpuri Noi – la respingerea pretentiilor financiare ale Glencore UK fata de RAFO si pana la lichidarea voluntara a celor 5 companii de pe platforma Nitramonia Fagaras si Fabrica de Pirite de la Turnu Magurele

“Bostina si Asociatii Insolvency SPRL” va oferi consultanta privind profilaxia insolventei comerciale si tratarii situatiilor de criza; consultanta in intocmirea proiectelor de accesare a finantarilor disponibilie; consultanta privind recuperarea de creante de la diversi debitori; intocmirea planului de reorganizare, restructurare, lichidare partiala sau integrala; consultanta privind lichidarea voluntara.

Activitatea “Bostina si Asociatii Insolvency SPRL” va fi coordonata de Andrei Sarban si Irina Arnautu, practicieni in insolventa. Noua firma va beneficia de sinergiile create cu celelalte firme din cadrul grupului de consultanta Bostina – casa de avocatura Bostina si Asociatii, firma de consultanta fiscala Bostina Accounting & Fiscal Consulting si firma de consultanta in accesarea finantarilor europene – Bostina & Associates Financial Consulting.

„Vom lua in considerare toate aspectele activitatii clientilor, cu accent pe identificarea zonelor cu potential real de restructurare in conditii de profitabilitate, urmarind reorganizarea intregului ansamblu de relatii economice si de afaceri al intreprinderii in vederea optimizarii si fluidizarii fluxurilor financiare generatoare de venituri. Vom consilia clientii de la auditul initial, managementul situatiilor de criza, consultanta in pre-insolventa, servicii de elaborare de planuri si strategii de redresare a societatii, de analiza dosarelor de recuperari de creante si a situatiilor de criza pana la gestionarea procedurilor de reorganizare, lichidare judiciara si lichidare voluntara. Gama de servicii profesionale va fi continuu actualizata prin valorificarea experientei castigate”, spune practicianul in insolventa coordonator, Andrei Sarban.

Bostina si Asociatii a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 16,67 milioane euro si peste 130 de avocati si colaboratori. Societatea detine birouri in Bucuresti, Viena, Fribourg si Nicosia, precum si in alte 13 mari orase din Romania.

Casa de avocatura estimeaza pentru 2009 o crestere a cifrei de afaceri de 15 - 17% fata de 2008, luand in calcul varianta pesimista in ceea ce priveste situatia economica din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri