Societatile din subordinea Ministerului Economiei si Comertului (MEC), ce desfasoara activitati in sectorul productiei si distributiei petrolului si gazelor naturale, au inregistrat in perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2005 un nivel al investitiilor de 811,39 milioane RON, potrivit unui comunicat al ministerului.

Finantarea a fost asigurata integral din fondurile proprii ale societatilor, in baza programului investitional anual elaborat si aprobat de MEC.

Agentii economici inclusi in program sunt Conpet SA, Romgaz SA, Distrigaz Nord, Distrigaz Sud, Transgaz SA si SC Oil Terminal SA, pentru fiecare dintre acestea fiind prevazute obiective de investitii, valoarea acestora, precum si sursa de finantare.

Conpet a investit 17,64 milioane RON, in Sistemul National de Transport Titei, pentru modernizare si inlocuiri pompe, sistem de teledetectie al pierderilor de produse din conducte, extinderea bazei de intretinere, reparatii si transport, de catre.

Romgaz a investit 644 milioane RON pentru lucrari de explorare geologica pentru descoperirea de noi resurse de gaze naturale, prospectiuni, lucrari de foraj, sustinerea capacitatii de inmagazinare subterana, lucrari de protectie a mediului, retehnologizare si modernizare a echipamentelor, dezvoltarea sistemului de transport si distributie, studii si proiecte.

Distrigaz Nord a efectuat lucrari de modernizare asupra instalatiilor si echipamentelor, inlocuiri conducte si bransamente, dezvoltare retele de distributie, studii si proiecte, lucrari sociale, valoarea investitiei fiind de 31,5 milioane RON.

Distrigaz Sud a investit 101,93 milioane RON in imbunatatire alimentare cu gaze naturale, inlocuiri conducte, supratraversari, modernizare baza de productie, extindere retea repartitie, infiintare de noi distributii de gaze naturale in localitati, etc.

Societatea Transgaz a investit 10,16 milioane RON pentru realizarea sau reabilitarea de conducte de transport si racorduri, alimentarea cu gaze a municipiilor Zimnicea si Alexandria, iar SC Oil Terminal SA a utilizat 5,1 milioane RON pentru modernizare instalatii, etajare cladire administrativa, fotografiere supraterana fascicul conducte, etc.

Programul investitional pentru anul 2005 aprobat de MEC prevede investitii in valoare totala de 1,918 miliarde RON, din care 990.180 RON reprezinta finantare din fonduri externe pentru Transgaz Medias, care vor fi utilizate in a doua parte a anului 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »