E.ON Gaz Distributie a instiintat agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca in legatura cu un posibil program de concedieri colective, daca societatea nu-si atinge tinta propusa cu plecarile voluntare, a declarat presedintele CA al companiei, Marc-Daniel Buck.
"In urma consultarilor cu sindicatele, partenerii nostri sociali, am hotarat prelungirea programelor de plecare voluntara si de pensionare anticipata. In acest sens au fost elaborate pachete ample si atractive de beneficii pentru acei angajati care doresc sa plece prin aceste programe. In acest context, E.ON Gaz Distributie a decis implementarea unor masuri suplimentare, care ar putea, de asemenea, sa includa si un program de concedieri colective. In conformitate cu prevederile legale, E.ON Gaz Distributie a instiintat Agentiile judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, precum si Inspectoratele Teritoriale de Munca in legatura cu aceasta decizie", a afirmat presedintele Consiliului de Administratie al E.ON Gaz Distributie, Marc-Daniel Buck, citat de NewsIn.

Programul de plecare voluntara si cel de pensionare anticipata raman valabile pana la sfarsitul anului 2009, in timp ce optimizarea activitatii companiei va continua si in anul 2010.

"Cu toate acestea, un program de concedieri colective ar urma sa fie implementat doar in cazul in care programele de plecare voluntara, respectiv cel de pensionare anticipata, nu vor da rezultatele necesare. Contextul economic international actual, cresterea semnificativa a concurentei pe piata locala a gazelor naturale si in special presiunea crescuta din partea Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) in ceea ce priveste politica de preturi, sunt factori care determina accelerarea adoptarii unor strategii si a unor proiecte menite sa mentina E.ON Gaz Distributie pe pozitia castigata deja pe piata distributiei gazelor naturale din Romania", a adaugat Marc-Daniel Buck.

Acesta a mai spus ca, pe langa pachetul de beneficii financiare compensatorii, angajatilor care parasesc compania prin programele de plecare voluntara si pensionare anticipata li se ofera la solicitare sprijin aditional printr-o serie de masuri constand in: cursuri de pregatire, sprijin in cautarea unui loc de munca sau sprijin pentru infiintarea de afaceri proprii.

"Inca de la privatizare, E.ON Gaz Distributie a demarat ample proiecte de modernizare si optimizare a activitatilor in vederea imbunatatirii performantelor companiei pentru a face fata provocarilor de pe piata. Acest proces continua si in prezent. Astfel, compania continua procesul de modernizare prin imbunatatiri tehnice si progres tehnologic, prin optimizarea proceselor aferente operatiunilor tehnice, a calitatii serviciilor, precum si prin implementarea unor structuri organizationale competitive", a mentionat Buck.

Compania E.ON Gaz Distributie activeaza in partea de nord a tarii, in 20 de judete, avand 1,4 milioane de clienti, in domeniul distributiei de gaze naturale si opereaza o retea de peste 18.800 de km.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, companiile E.ON din domeniul gazelor naturale, inclusiv E.On Gaz Romania (furnizare) aveau un nr. de 5.877 angajati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri