Compania Petrom, detinuta de Grupul OMV din Austria, va majora preturile de referinta la carburanti cu 6 bani/litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere.

Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 3,67 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 4 lei, iar sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 vor fi 3,77 si respectiv 4,40 lei/litru.

Motorina se scumpeste si ea tot cu 6 bani/litru, de miercuri. Litrul de motorina Top Euro Diesel 5 va fi 3,55 lei, motorina OMV Sprint Diesel va fi 3,60 lei, in timp ce motorina Euro Diesel 5 se va vinde cu 3,42 lei, iar motorina OMV Premium Diesel cu 3,88 lei.

Preturile Petrom pot varia cu maximum +/-5% fata de preturile de referinta.

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie. Compania exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 19 tari pe cinci continente in domeniul de Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Profitul net OMV Petrom a crescut cu 64% anul trecut