Lantul de restaurante de tip fast-food Snack Attack a intrat in insolventa in urma plangerii depuse impotriva companiei de catre furnizorul de produse din carne de pui Convidence Prod al carui avocat nu a informat actionarul principal atunci cand a cerut deschiderea procedurii.
''La 6 aprilie a fost agreat un acord de esalonare a platilor pentru facturile emise de acest furnizor. Cu toate ca acordul a fost agreat si platile au inceput sa fie efectuate, avocatul furnizorului a depus o plingere impotriva Snack Attack, iar la 28 aprilie a cerut chiar deschiderea procedurii de insolventa. Snack Attack este nemultumita ca indeplinirea obiectivului sau de protejare a consumatorilor prin renuntarea la utilizarea carnii de pui neconforme cu standarele impuse de normele de siguranta a alimentelor este impiedicata de eroarea avocatului furnizorului care a actionat fara informarea actionarului principal atunci cand a cerut deschiderea procedurii de insolventa. Avocatul a actionat fara aprobarea actionarului, fapt confirmat si de cererea de renuntare la judecata adresata Tribunalului Bucuresti'', anunta operatorul fast-food.

Compania Snack Attack a initiat un recurs impotriva deciziei judecatoresti.

"In prezent vanzarile au o evolutie foarte buna, salariile sunt platite la timp, iar activitatea nu inregistreaza nicio intrerupere. Toti furnizorii si clientii companiei au fost informati de situatie, toti exprimandu-si sustinerea in aceasta situatie delicata", se mai arata in comunicatul citat de NewsIn.

Pana la clarificarea situatiei, prin procedura de insolventa Snack Attack este sub observatie. Cel mai probabil, in etapa urmatoare compania va fi reorganziata, iar apoi activitatea va continua in mod obisnuit.

”Suntem surprinsi ca neprofesionalismul unui avocat dornic de afirmare personala poate cauza in ziua de astazi prejudicii unei companii responsabile fata de consumatori si fata de partnerii sai de afaceri. Furnizorul nostru a fost la fel de surprins. Este un caz de abuz din partea avocatului si nimeni nu va avea de castigat, acesta masura nu are sens si trebuie oprita imediat. Snack Attack este o companie responsabila, sanatoasa si in zece ani de activitate nu am avut niciun proces. Vrem sa ne continuam activitatea si sa nu mai fim trasi la raspundere atunci cand luam decizii, pentru a proteja sanatatea consumatorilor”, a spus directorul general si actionar Snack Attack, Florin Balu.

Potrivit avocatului Marieta Anastasescu, administrator al acestui caz din partea Snack Attack, perioada de observatie este, conform prevederilor legii insolventei nr. 85/2006 , acea perioada „cuprinsa intre data deschiderii procedurii si data confirmarii planului sau, dupa caz, a intrarii in faliment”.

De asemenea, aceasta a mai spus ca sentinta de deschidere a procedurii a fost recurata, aceasta perioada de observatie poate inceta si prin admiterea recursului.

"In perioada de observatie societatea poate desfasura in continuare activitati curente, respectiv operatiunile comerciale si financiare aflate in desfasurare la momentul deschiderii procedurii. In termenul legal de 10 zile de la deschiderea procedurii, a fost formulata cererea de reorganizare. Etapa urmatoare consta in elaborarea unui plan de reorganizare. Planul de reorganizare trebuie sa fie admis de catre judecatorul sindic si confirmat de catre creditori, in conditiile legii", a mai adaugat Marieta Anastasescu.

In plus, potrivit avocatului din partea Snack Attack pentru acest dosar, in cazul in care recursul formulat de catre companie la decizia instantei de intrare in procedura de insolventa va fi respins, aceasta va intra in reorganizare judiciara si va fi aplicat planul de reorganizare, dupa care compania va reveni la starea de functionare anterioara deschiderii procedurii.

In situatia in care masurile dispuse prin planul de reorganizare nu conduc la redresarea financiara a companiei, judecatorul va dispune intrarea in faliment a acesteia.

Marieta Anastasecu a mentionat ca nu exista perspectiva intrarii in faliment a companiei, existand reale sanse de reorganizare a acesteia.
Snack Attack este o companie romaneasca infiintata in anul 1999. In prezent compania are 200 de angajati si detine 17 restaurante in Bucuresti. Cifra de afaceri inregistrata in 2008 a fost de 8.500.000 euro, iar pentru 2009 este bugetata o cifra de afaceri de 10.000.000 euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri