GDF SUEZ Energy Romania va sista furnizarea gazului metan catre Enet Focsani, incepand de luni, ora 9.00, din cauza creantelor acumulate ce se ridica la 17,9 milioane lei, se arata intr-un comunicat emis joi de GDF SUEZ Energy Romania.
"Masura vine ca urmare a cresterii semnificative a sumelor restante datorate de societatea amintita catre GDF SUEZ Energy Romania S.A. In momentul de fata, ENET Focsani inregistreaza o creanta de aproximativ 17,9 milioane lei. Activitatea de furnizare a gazelor naturale catre clientii nostri este reglementata in baza unor contracte comerciale care prevad obligatii pentru partile semnatare. Deoarece ENET Focsani nu si-a respectat aceste obligatii contractuale, compania noastra a notificat in cursul zilei de 9 iunie conducerea societatii amintite cu privire la sistarea furnizarii gazului natural", potrivit comunicatului companiei.

Reprezentantii GDF SUEZ Energy Romania mai spun ca sunt deschisi in continuare gasirii oricaror solutii viabile care ar putea rezolva problema acestor datorii.

Enet Focsani este distribuitorul si furnizorul de energie termica si electricitate al orasului Focsani si alimenteaza cu energie 10.000 apartamente. Actionarul majoritar al companiei este Consiliul Local Focsani.

GDF SUEZ Energy Romania are in prezent 6.100 angajati.

Distrigaz Sud a fost achizitionata la 31 mai 2005 de grupul francez Gaz de France (GdF). Compania GDF SUEZ Energy Romania se afla in prezent in portofoliul grupului franco-belgian GDF SUEZ, dupa fuziunea din iulie 2008 a celor doua grupuri. GDF Suez detine 51% din GDF SUEZ Energy Romania.

GDF SUEZ Energy Romania detine participatii in cadrul urmatoarelor societati: Congaz, Tulcea Gaz, Wirom Gaz, Vital Gaz, S.C. Distrigaz Sud Retele SRL.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Romaqua Group Borsec donează 500000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș
Setari Cookie-uri