Elga Comert mai cumpara 5% din actiunile Scandia

Scandia Romana, cel mai important jucator pe piata locala a conservelor din carne, si-a modificat actionariatul in urma achizitionarii pachetului de actiuni de 5% detinut de Ioan Sorin Bozdog, fostul director general adjunct al Scandia, de catre Elga Comert, actionarul majoritar al companiei.
Ioan Sorin Bozdog a ocupat pana in aprilie 2008 functia de director general adjunct in cadrul Scandia Romana. Negocierile dintre Elga Comert si Ioan Sorin Bozdog au inceput anul trecut, iar finalizarea procesului si incheierea tuturor formalitatilor a avut loc la inceputul acestui an, valoarea tranzactiei fiind confidentiala, se arata intr-un comunicat al companiei.

“In ceea ce priveste noua structura a actionariatului, SC Elga Comert S.R.L este in continuare actionarul majoritar (detinand in acest moment 80,69 % din actiunile companiei), in timp ce S.C. Spot Industrial SRL detine 15%, iar restul de 4,31 % se afla in posesia altor persoane fizice”, declara Robert Redeleanu (foto), CEO Scandia Romana.

Scandia Romana a anuntat pentru primul trimestru o cifra de afaceri de 41,29 mil. lei (9,64 mil. euro), in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, compania a raportat un avans de 19% a cifrei de afaceri pentru 2008, atingand valoarea de 197,9 mil. lei (aprox. 53,7 mil. euro). Astfel, Scandia isi mentine pozitia de lider pe piata conservelor de carne din Romania, cu o cota valorica de 65,7%, potrivit datelor MEMRB, februarie-martie 2009.

In prezent, compania are peste 670 de angajati si produce diferite sortimente de conserve, impartite in urmatoarele categorii: pate de ficat (Pate Sibiu, Pate Bucegi, Pate Sadu), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi, Sunca Augusta, Sunca Paltinis etc.) si mancaruri traditionale-Traditii (tocanita, ciolan cu fasole, ciorba de burta, sarmale, costita cu fasole, carnaciori cu fasole, ciorba de vacuta, ciorba de pui, ciorba de fasole ).

Scandia Romana este de asemenea si principalul producator roman de marci private pe piata conservelor de carne.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Setari Cookie-uri